Friday, April 25, 2008

Who moved my cheese?


Entah kenapa, semenjak dua menjak ni. Hobi masa kecik-kecik dulu muncul kembali. Kalau pergi kedai terasa tak best kalau tak beli buku. Terbaru, di kala keboringan dekat ofis, singgah jap kat filling room. Belek buku-buku kat situ. Ingatkan semua buku-buku kat situ hanyalah operating manual dan file-file syarikat je. Rupa-rupanya ada satu buku ni berjaya mencuri perhatian ku.

Buku ni buku motivasi. But i like it.

Who Moved My Cheese? is a story about change that takes places in a Maze when four amusing characters look for "Cheese" - cheese being a metaphor for what we want to have in my life, whether it is a job, a relationship, money, a big house, freedom, health, recognition, spiritual peace, or even an activity like jogging or golf.

This book give four characters for us to choose. Maybe we not aware about what we are doing, it is right or wrong, but this book will make us feel that which character are good and which character are not good for us to follow. The most important thing, we should always be positive for every changes in our life.

Thursday, April 24, 2008

Cuba teka video apa ni?..hehe

Tanggal 4 April 2008, pada pagi yang hening Sue dan aini pergi membeli barang-barang untuk membuat goreng pisang. Pada petang nya pula, Sue dan Imah bertungkus lumus menyediakan goreng pisang tersebut. Saya hanyalah mengambil peranan sebagai pemerhati bebas. Setelah semuanya selesai...oh terlupa, saya berkesempatan membuat se'tupperware' air anggur. Thank you to Nabila. Sebab saya guna kordial zhulian Nabila.

Setelah semuanya selesai, dan semua orang mengambil tempat masing-masing di dalam kereta. Maka bermula lah kejadian yang tidak di sangka-sangka. Namun begitu, identiti pemandunya terpaksa dirahsiakan dan atas sebab-sebab tertentu wajah pemandu nya juga tidak berjaya di rakam..hehe...reaksi wajah penumpang kereta ini juga menjadi tanda tanya..kenapa?..mengapa?..bagaimana?...


video

Monday, April 21, 2008

Dia...

For the first time in my life, ada orang suka aku & aku pun suka dia. Maka terjadilah sesuatu yang tak pernah terlintas di fikiran dalam waktu yang terdekat ini.

Orang kata..eh, ke aku yang kata. Tidak ada orang lain yang dapat menyimpan rahsia kita selain diri kita sendiri. Namun, jauh di sudut hati, aku ingin berkongsi sedikit kegembiraan bersama kalian semua.

Buat pengetahuan korang, ini adalah pict pertama yang aku amik ngan dia. Bile tengok gambar ni apa pendapat korang? Dan aku sebenarnya masih tidak sangka perkara ini terjadi dalam sekelip mata. Now, our parent already know about us. What's next? I dont have any idea. But, no matter what i must finished my study first. Hopefully u can wait for me my dear. hehehe..!!!

Sunday, April 13, 2008

Our sweet memory at KT

at kampung
The reason why we go to KT is to attend Mat Yie's wedding. Unfortunately, i cannot upload Mat Yie's photo. Next time ok!
As planning, we also go to my grandparent house.

Haha, these are our pictures when wearing my grandmother "kain sarung & baju kurung kedah". Opss...not actually baju kurung kedah, but the one that already modified.

at Masjid Kristal
Keesokan harinya, kitorang singgah kat masjid kristal. Walaupun tak tahu jalan tapi kami nak g jugak. Thank you to Una sebab tolong describe jalan. Lastly, jumpa jugak. Kat atas tu gambar pintu gerbang nak masuk masjid.


Opss..this is me in front of Masjid Kristal.


This is my nabila, my sue and my laling.


at imah house
Waaaaaaaaaaaaa, my pict dah ilang. Ni sue and aini masa kat rumah Imah. Imah mana? Imah sibuk buat air and kek kat dapur.

Thank you to all, nati kita pergi jalan2 kat tempat lain plak. Peacee....


Thursday, April 10, 2008

Tag..

Entah macam mane. Saya telah ditag oleh Rosli yang jauh nun di sana =)

So, here is the tag:

INSTRUCTIONS - You guys kena menjawab soalan- soalan yang telah pun disediakan.Tetapi here’s the twist - You’ve got to answer the questions sambil mendengar lagu di Winamp or any music players, with list of your favorite songs in random / shuffle mode. And to make things even interesting, the questions are to be answered based on the songs you are currently listening to - like for each new question, you gotta hit “NEXT” on your player and see what song comes up next, and from there, you gotta answer the questions and the answer gotta be berdasarkan atau berkaitan dengan that particular song.

Here are the questions:-

1. If Someone Say “Is This Ok?”, You Say?
Jangan lafazakannya --> KRU
...jalan lafazkannya hasrat di jiwa....


2. What Would Best Describe Your Best Personality?
Tak tercapai akalmu --> Elyana
...Ku congak apa yang didepan ku..



3. What Do You Like In A Guy / Girl?
Meniti titian usang
...Kertas putih salju ko coretkan kedukaan ku..



4. How Do You Feel Today?
Hijau bumi tuhan --> xpdc
...Sekali ku memandang kehijauan, saujana mata....


5. What Is Your Life Purpose?
Siapalah aku --> Amy Mastura
...Kau punya segalanya, sedangkan aku insan hina...


6. What Is Your Motto?
Sesuci cintamu --> Anuar Zain
...Terlindung dari nyata, aku tahu semua...



7. What Do Your Friends Think About You?
Jika kau kekasih --> Zila AF
...Itu hanya apa yang kuimpikan, bilakah kau akan mengerti..



8. What Do You Think About Your Parents?
Mutiara --> OAG
...Fikirlah aku disini, menanti kepastian...



9. What Do You Think About Very Often?
Cukuplah sekali --> Jay Jay
...Bertanya tentang dia, dan kehebatannya....=P


10. What Do You Think About Bestie?
Seribu tahun tak kan mungkin
...Tak mungkin akan kulepaskan ikatan ini...


11. What Do You Think Of The Person You Like?
Tetap menanti --> blackrose
...Darjat dan harta, angkara cinta kita..



12. What’s Your Life Story?
Sweet Charity --> Camelia
...Gugusan hari-hari, indah bersamamu..



13. What Do You Want To Be When Grow Up
Hai hai bye bye --> Ezylnn
...Dulu senyum ku manis, raut wajahku jelita...



14. What Do You Think When You See The Person You Like
Teman tapi mesra --> Ratu
...Aku punya teman, teman sepermainan..


15. What Do Your Parents Think Of You?
Mencintaimu --> Krisdayanti
...Mencintaimu, seumur hidupku, selamanya...



16. What Will You Dance To At Your Wedding?
Diari seorang lelaki --> Pretty Ugly
...Kumainkan CD berulang, lupakan segala ucapan..



17. What’s Your Hobby / Interest?
Perpisahan --> KRU
...Sungguh sedihnya, rasa apabila ianya terjadi...


18. What’s Your Biggest Fear?
Dia --> Fauziah Latif
...Dia, pernah membuat ku bahagia...



19. What’s Your Biggest Secret?
Diriku tapak sulaiman --> Elyana
...Bagaikan diriku tapak sulaiman..



20. What Do You Think About The Person Who Started This Tag?
Tak tahan lagi --> Melly
...Tak tahan lagi, ingin bertemu, berjumpa kata...



21. What Do You Think About The Person Who Tagged You To Do This Entry?
Untukmu ibu --> Exist
...Kehilangan terasa kini, dan kesepian, dan aku...


Kini tiba giliran saya untuk mengtag orang lain pula.
... matjeh & wani...

Tuesday, April 8, 2008

Aku and spec...


Dikala matahari tegak kat atas kepala sampailah kitorang kat Cherating. Tapi nak buat cam mane tersalah timing. Nak tak nak terpaksa lah jugak berposing di bawah terik cahaya matahari. By the way, lawa tak spec tu. Sebenarnya tu spec Imah. Aku hanyalah tukang posing. Hehe


Haha, ni spec Danial. Tadi baru tangkap gambar ni time keluar lunch. Sian Danial drive sorang2. Tapi takpe kan sebab saya selalu buli kamu =P


Ini adalah spec Nabila. Saje testing2 masa on da way pergi hantar Katty ke Kuantan hari tu.


Gambar ni di amik masa kat kb mall time konvoi ramai2 melawat kelate. Melawat kelate? Haha, im just a tourist guide walaupun tak tahu jalan sangat. Tapi ini hanyalah spec kat kedai. Testing2 je, tak mampu nak beli.

Conclusionnya, sume spec2 di atas bukanlah kepunyaan aku. So, please vote for the cutest one. Kalau ade duit esok2 leh beli. Kalau ade orang nak bagi pun takpe gak =P