Friday, May 28, 2021

DUNIA TIPU TIPU

Kebelakangan ini banyak jumpa orang guna #duniatiputipu ni. Saya tak tahu the exact reason mereka guna perkataan dunia tipu-tipu ni. 

Mungkin juga dunia ini ibarat fatamorgana. Tau tak fatamorgana tu apa. Fatamorgana ni macam bila di waktu tengah hari masa tengah panas tu kita nampak lopak air kat atas jalan raya. Bila kita sampai kat situ sebenarnya takde pun lopak air tu. Haaa itu lah fatamorgana. 

Ada orang pernah cerita kat saya. 

Yang dunia ni makin kita kejar makin kita rasa tak cukup atau tak rasa apa2. 

Contoh. 

Kita tengok kawan kita dapat naik kete baru atau kete besar. Tapi bila ditakdirkan one day kita pun dapat benda yang sama kita akan rasa benda tu biasa je. Bahkan kita akan aim untuk benda yang lebih lagi. Begitulah. Sama tak dengan fatamorgana tu tadi. 

Sebenarnya boleh je nak bercita-cita dan berimpian. Tapi harus berpada2. Nak buat apa pun ada panduan dan batas2 nya jugak kan. Kalau tak kita yang stress sendiri. Bersyukur dengan apa yang ada dan sentiasa buat yang terbaik. InsyaAllah. 

Keep Allah in our heart InsyaAllah everything will be fine 💗

Wednesday, February 3, 2021

Pernah dengar tak Syarikat Mommyhappy?

Hasil daripada saya tanya-tanya orang, masih ramai lagi yang tidak kenal dengan syarikat Mommyhappy. Alhamdulillah, saya bersama dengan syarikat Mommyhappy sejak Mommyhappy dikenali sebagai Kedaiberjaya lagi. 

Kebetulan waktu tu nak cari alat bantu mengajar untuk Dhiya Amani. Sekitar tahun 2017. 

Scroll-scroll Facebook, terjumpa Flip Card Wow. Menarik sangat ni. 

Kemudian, godek-godek Facebook terjumpa Facebook Puan Sarah. Lalu terus wasap beliau untuk order. Tapi terkejut jugak sebab beliau offer untuk jadi ejen dengan pembelian produk sekian2. 

Dah memang minat bisnes apa lagi terus lah join. Buku dapat bisnes dapat. 

Waktu tu hanya ada 100 ejen sahaja. Dan pencapaian tertinggi dapat TOP 10 EJEN alhamdulillah. 

Tapi lepas tu Puan Sarah rebranding Kedaiberjaya ke Mommyhappy dan buka pengambilan ejen secara besar-besaran. Dan saya terkejut mungkin culture shock. Terus terkapai-kapai sendirian. Walaupun terkapai-kapai, bisnes masih diteruskan walaupun tak perfom. 

Bulan 10, 2020 saya decide untuk comeback dan all out. 

Alhamdulillah. Daripada hampir 2 tahun berada pada rank BRONZE LEADER. 

Pada bulan 10 saya rank up ke SILVER LEADER
Bulan 11, SILVER GOLD LEADER
Bulan 12, SILVER GOLD LEADER

Kredit to my TEAM yang sentiasa semangat dan GROW bersama-sama dengan saya. 

Dan kepada yang berminat untuk join TEAM saya TEAM AMANI GENIUS boleh wasap saya dengan KLIK LINK INI


Amani Genius

Mommyhappy

Buku kanak kanak


Wednesday, September 9, 2020

Mira Filzah kawen

Actually I am not big fan of Mira Filzah pun. But her wedding day caught my eyes. Dengan kelembutannya dengan kesederhanaan tutur katanya. Majlis perkahwinan juga tidak melebih2. Baju cantik. Wow sangat kan. Saya yakin ramai rakyat Malaysia sependapat dengan saya. 

Siapa juga yang menjadi pasangannya mesti lah turut mendapat perhatian jugak. Saya baru tahu yang suaminya tu anak menteri. 

Bila tengok IG dia, baiknya budak ni. Cara dia layan mak dia, layan adik2 dia. Kaya dan humble. Pandai agama pula. Kagum dengan cara mak ayah dia besarkan dia dan adik2nya. Dalam kesibukan tetap tidak mengabaikan tanggungjawab kepada anak-anak. Semoga kami juga dapat mendidik anak2 kami dengan sebaiknya dan menjadi anak yang soleh dan solehah nanti. 

Betul lah jodoh yang baik adalah untuk orang yang baik2. 

Selamat Pengantin Baru Mira Filzah & husband 💗

Monday, August 3, 2020

Mimpi

Hai blog! Rindu!

Lately saya sering bermimpi.

Tau2 saja mimpi. Pasti tersasar dari logik akal manusia.

Dengan itu saya berazam untuk ignore mimpi. Saya cuba educate diri untuk keluar daripada mimpi yang bukan2.

Ternyata saya belum berjaya.

Terbaru saya bermimpi ke pandai yang sangat cantik. Airnya jenirnya. Pasirnya putih. Sampai sekarang teringat2 lagi.

Turut terselit plot2 yang saya rasakan tidak logik. Tapi saya belum berjaya keluar dari mimpi itu sehingga mengarut2 jadinya jalan ceritanya.

Kawan2 pernah mimpi pelik2? Jom share