Monday, August 3, 2020

Mimpi

Hai blog! Rindu!

Lately saya sering bermimpi.

Tau2 saja mimpi. Pasti tersasar dari logik akal manusia.

Dengan itu saya berazam untuk ignore mimpi. Saya cuba educate diri untuk keluar daripada mimpi yang bukan2.

Ternyata saya belum berjaya.

Terbaru saya bermimpi ke pandai yang sangat cantik. Airnya jenirnya. Pasirnya putih. Sampai sekarang teringat2 lagi.

Turut terselit plot2 yang saya rasakan tidak logik. Tapi saya belum berjaya keluar dari mimpi itu sehingga mengarut2 jadinya jalan ceritanya.

Kawan2 pernah mimpi pelik2? Jom share

Saturday, June 6, 2020

Wanita dan emas

Saya tidak bekerja. Bergelar pelajar. Biasiswa juga kadang2 ada kadang2 takde.

Bila tengok orang pakai emas selalu rasa tak mampu nak beli.

Tapi sejak beberapa tahun kebelakangan ini saya terjebak dengan kutu emas. Dah habis sambung lagi sambung lagi. 

Saya beli yang kecik2 je. Tak sangka sekarang dah ada beberapa untuk diri sendiri dan anak2. Kebanyakkan hasil bermain kutu.

If there is a will, there is a way.

Jika tidak dapat cara A. Ada cara B. Jika tidak dapat cara B ada cara C. Kerana alphabet ada sampaiii z kan. Agitueww!


Suami romantik

Suami romantik mungkin ada atau hanya wujud dalam drama sahaja. Aaron aziz pun mengaku yang dia tak seromantik di dalam drama.

Haha.

Terima lah laki kita seadanya walau dia tidak buat suprise bagi jambangan bunga atau viral tupak dakap sekarang ni. 

Cukup lah dia bagi kasih sayang dan tak sepak terajang kita.

Kata orang expect less appreciate more. Gitu. 

Thursday, June 4, 2020

Sempena ulang tahun perkahwinan ke 10

Pejam celik pejam celik sudah 10 tahun masa berlalu.



Banyak saya belajar sepanjang perkahwinan ini. Even before tu lagi.

Dulu saya sangat skeptikel dengan cinta. Antara kawan2 saya yang paling lambat 'bercinta' sebab saya takut dikecewakan. Lucu pulak bila ingat sebab ni. Tapi itu lah hakikatnya.

Saya juga tidak mahu lelaki yang high taste. Pakai barang2 branded saja. Sebab saya ni biasa2 saja orangnya.

Apa yang buat saya suka dengan husband. Bagi saya dia seorang yang mempunyai matlamat. Tidak main2 dalam menyatakan hasrat untuk jadikan saya isteri dia. Nampak kesungguhan dia. Seiring dengan tindakan dia berjumpa mak ayah saya. Betul. Itu lah tindakan dia yang membuatkan saya yakin dia lah jodoh saya.

Walaupun kami hidup serba sederhana. Allah maha baik kurniakan kami rezeki yang tidak putus2. Dikurniakan 3 orang cahaya mata yang comel melengkapkan lagi kehidupan berumah tangga kami.

Terima kasih Allah atas kurniaan rasa cinta & bahagia ini.

Dan sehingga kini saya tetap dengan quote saya "Love is miracle".

Doakan semoga kami dapat berkasih sayang hingga ke syurga.

Love u ❤️