Tuesday, June 29, 2010

Waaaaaa...saya tak pandai masak...

Dalam banyak2 benda kat dunia ni benda yang paling susah saya nak pandai ialah masak. Tak tahu kenapa. Mungkin saya tak pernah kena pressure dari mana2 pihak untuk saya berusaha masak makanan even memang makanan tu saya nak makan sendiri pun.

Sejak kecil saya memang makan yang ummi masak je... Darjah 6 da duk asrama. Sambung plak form 1 sampai form 5. Leh je kalau nak masak time balik cuti tapi beselah. bile sume ummi buat malas la kan.

Pastu time belaja kat u balik jarang2 jugak. Masa balik ade la tolong2. Bila balik lg sekali lupa balik.

Dan sekarang masalah besarnya saya still tak pandai masak. Wiken lepas first time masak untuk hubby. Hahahahaha...entah dia tak cakap pape pun. Tapi saya tahu memang tak sedap tapi dia telan je. Stakat goreng2 je mampu saya buat sekarang ni. kalau nak kari bagai tu tak pat la rasanya. Wiken ni pakcik plak cakap nak datang. Siap cakap lagi nak makan kat sini. Dan2 je sebab tahu saya tak pandai masak. Nasib baik pakcik belah saya kalau belah hubby mau nye susah nak berlakon. Tak kan lah tetiba jadi pandaikan kalau belakon pun...

Huhuhuhu... sekarang ni saya tengah tensen. Masak lah apapun still tak menjadi. Nampak masakan orang lain cam teruja je nak makan. Bila tgk masakan sendiri Wahahaha horror nya.

Tension...

2 comments:

fabulous.farah said...

jangan pressure.slow2 blaja. google jer masakan senang2..dekpon tny mok awok sokmo. belatih malam2 dulu untuk makan sendiri.hehe

eira eixora said...

okeh..ade jugok godek2 blog farah.. =)