Wednesday, March 9, 2011

Kena tahan di Wad

Rasanya seumur hidup ini tak pernah lagi kena tido kat wad. Kecuali masa lahir 25 tahun dulu dan hari tu masa ingatkan da nak melahirkan baby.

Nak dijadikan cerita malam selasa tu, 22hb 2 tetiba rasa cam sakit perut plus tak larat plus macam ade air keluar. Sikit je. Tapi sebab tak biasa dan takut selepas 2, 3 jam sakit decide nak g hosp. Tak tahu pulak perkara pertama yang di cek adalah cek yang kat bawah tu. Mak aih memang sakit. Rasa macam baby da nak kluar je masa dia duk cek tu. Cek2 doc cakap da bukak 2cm. Pastu bila check guna alat or machine yang kat spital tu. Ade contraction sekali dalam masa 10 minit. Terus kena masuk wad. Sebab doc cakap tanda2 nak bersalin da ade. Padahal baru 36 minggu time tu kan. Menurut mereka 36 minggu baby da sempurna kalau keluar pun da selamat.

Tapi nak dijadikan cerita malam berlalu ngan tenang. Rasa la jugak sakit perut tapi tak kuat sangat. Esoknya masih 2cm lagi. Contraction bertambah 2 kali dalam 10 minit. Lusanya masih 2cm lagi. Disebabkan keboringan yang amat duk dalam wad. Mintak balik. Dapat lagi 3 hari MC. Duk kat rumah ade rasa sakit sket2 tapi masih boleh tahan. Tak nak da g hosp sebab takut kena check. Pasrah je kat umah. Bila betul2 rasa nak kluar baru nak pergi. Sampai rabu 2hb 3 masih takde pape. G follow up kat hosp doc cakap sume oke. Baru rasa lega sket.

Sekarang da nak masuk 38 minggu. Debaran makin terasa. Actually, masih takleh imagine sakit nak bersalin tu cemana. Ade cakap tak sakit sangat, ade cakap saaaaaaaaaaakit sangat2. Harap2 kali ni timing g hosp tu adalah kena ngan saat2 saya nak melahirkan.

Kawan2 doakan semoga segalanya selamat.


5 comments:

-fiexa- said...

Aminn..
insyaAllah moge2 anis & baby selamat ye nanti. moge2 mudah deliver jugak yea. :)

-fiexa- said...

Aminn..
insyaAllah moge2 anis & baby selamat ye nanti. moge2 mudah deliver jugak yea. :)

mrs.spicy said...

eeee...dekat doh..gud lak anis

eira eixora said...

thanks fiexa,

dekat doh ni...hehe tq2

jelita78 said...

ohhhh good luck!!
soo excited and happy for you!
aida doakan supaya both mommy and baby safe and healthy!