Tuesday, March 24, 2015

Me?

Hai.. dah uujung Mac rupanya. Masa berlalu begitu pantas. Dan sangat memahami perasaan ibu-ibu yang ada anak more than one. Nak update blog pun tak sempat =P

Kakak suka kacau adik. Kena monitor lebih bila dia dekat dengan adik. Apatah lagi bila buat kerja di dapur. Kejap2 keluar tengok. 

Adik. Setakat ni oke. Tengah hari tak tido sangat. Duk diam je. Ada masa nanges jugak. Nak manja2 duk kat riba. Then tidur balik. 

Mama. Still adjust dengan title baru. "Mother of two". 

Master? Softbound thesis sudah hantar masa pantang hari tu. Sudah cerita kat sini kan? oh! terlupa. Urat banyak putus kot. hihi. Yang menjadi masalah sekarang ni. Adalah kerja. kerja. kerja. Nak tunggu viva tak tahu berapa bulan. Biasanya 3 bulan. Nak mintak kerja serba salah sebenarnya. Sebab master belum officially habes lagi. Tak kerja takdak duit pula. 

Mungkin lah kan (ni assumption saya je) keluarga, rakan-rakan dan sapa-sapa yang kenal saya wonder apa yang saya kejar sebenarnya. Hurmm.,, lain orang lain matlamat hidup dia. Bagi saya, saya lebih menjurus kepada cita-cita & keluarga. Kaya? Sapa taknak kayakan? Mungkin lepas saya dah berjaya kejar cita-cita saya barulah saya fikir pasal tu. Itupun kalau sempatlah, kalau tak sempat. Maknanya takde lah tu rezeki saya kat dunia ni. Itu je. Sebab kita hanyalah manusia biasa. Nak grab semua dalam satu masa macam susah je kan. Mungkin ada orang boleh buat macam tu, Tapi saya tak. Jadi bertenang dan hidup lah seadaanya. Cuma kalau tak keje ni tak dapat lah nak bantu keluarga kat kampung itu je lah ralatnya. InsyaAllah kalau ada rezeki saya, dapat lah tu kerja dalam masa terdekat ni. 

psst.. saya ada jual pemanggang vantage 32 cm. InsyaAllah stock ready dalam 2 minggu lagi. Kepada yang berminat boleh lah contact2 saya. 


RM170 belum masuk pos

3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

cepat kan masa berlalu

Amanda Suria said...

Wah..sibuk betul ye...apa pun semoga lepas ni boleh update selalu..ramai je tunggu cerita dari eira...

eira eixora said...

terharunya ad orang rindu =P