Thursday, September 17, 2015

Sentiasa positif.. InsyaAllah

Saya sudah membuat keputusan untuk sambung PhD. Sekarang tengah apply di uni yang dekat2 area KL sebab nak dekat dengan rumah. Supaya senang nak urus anak dan rumah tangga. 

Susah memang agak susah sekarang ni. Di usia yang menjengah 30 an masih bergelar student. Melihat kawan-kawan sudah bekerjaya dan memiliki harta. Terasa juga ingin merasa. Tapi macam jauh lagi. Nak bermewah2 juga belum masanya lagi. Hidup ala kadar saja. Tetapi matlamat dan semangat yang masih bersisa tak kan di biarkan luntur begitu sahaja. Support dari husband dan parent sangat bermakna. Sumber kekuatan untuk meneruskan impian yang satu ini. 

Biasanya memang student PhD bekerja di usia 30 - an macam ni. 
Yang 20 - an ada tapi jarang-jarang sekali
Kadang ada yang tak memahami
Takpelah mereka bukan di tempat kami
InsyaAllah janji Allah itu pasti . . 
Rezeki masing-masing Allah dah tentukan sejak azali
Kalau bukan sekarang nanti-nanti

2 comments:

magh farah said...

semoga dipermudahkan anis.=)

eira eixora said...

terima kasih farah