Tuesday, January 4, 2011

And..she is a girl =)

Semalam sebelum pergi shopping for baby stuffs we all decided to scan baby dulu. Before ni sampai lah da masuk 28 minggu ni belum pernah sekali pun we all jenguk baby kat dalam perut ni. According to the doc due date still 24 March sama macam yang klinik gov bagi. So mengikut orang yang berpengalaman due date itu tak akan lari jauh ngan tarikh kelahiran sebenar. InsyaAllah, hopefully segalanya akan dipermudahkan olehnya.

Pas usha2 baby kat dalam perut doc tu pun cakap la yang baby kitorang ni baby girl =) Jadi masa shopping2 tu tak leh elak lalu terbeli 5 baju berunsurkan pink.

Balik2 terus lipat2 baju and simpan elok2.
Wiken ni baru basuh. Ingat nak beli tong plastic
tu to put her stuffs.

Barang2 yang masih dalam plastic bag.

After ditransform ke dalam baby bath. Entahlah ramai orang cakap tak guna sangat benda ni tapi rasa nak beli. Mungkin berguna masa dikampung.

Masih banyak pending list. Harap dapat disetelkan secepat mungkin. Lampin, balut perut ngan kelambu kakak ipar and makcik offer yang dia punye. Terus setuju. Sebab benda tu guna masa baby kecik je kan. Bila baby besar leh pulangkan balik.


Dear baby,
Mama & Papa really luv you. Duk elok2 ye baby. Don't notty2 k =)

4 comments:

lolita said...

wahhh besnye shopping utk baby...

besday dekat2 tuh :P

eira eixora said...

heheh betul2..dekat ngan besday aunty melor jgk =P

ila ni said...

weeee anis seronok saya melihat preparation ini ;)) semoga yang terbaik untuk anis & suami & anak.

eira eixora said...

tq ila. saya pun rasa makin seronok sebab baby makin aktif. asyik duk bermain2 je dalam perut ni