Sunday, April 24, 2016

Korang pakai cincin jari mana?



Biasa orang pakai jari manis kan? Tapi ntahlah tak selesa plak kalau pakai kat jari manis. Saya lebih suka pakai kat jari tengah macam ni. Tu cincin masa kawen dulu. Tapi satu permatanya dah jatuh mungkin masa basuh pinggan. Masa basuh pinggan tu lupa nak tanggalkan cincin ni tengok2 dah hilang sebijik. Tak tahu bila lah pulak mau gantinya. 

Lagi pun saya jarang pakai cincin ni sebab longgar. Actually masa beli dulu ada satu ni je kat kedai. Dan besar. Tapi nak jugak. Dah g kecil kan kat kedai. Still besar. Tapi tak nak lah kecilkan lagi takut terus takleh pakai. 

2 comments:

Lee said...

Hi Eira, this coming to you from Canada. Bahasa saya suda out of tune, but boleh faham 32% your posting ini.
First time I learn about 'pakai jari manis'.
All I know is if wear on a certain finger it means 'private property', jangan chari pasal, ha ha.
Thats a nice ring on the finger. Yours?
Have fun and simpan satu lagu dalam hati.
Lee.

arief Sigli said...

saya mah masih makai di jari telunjuk :D