Monday, July 28, 2008

Durian & Petai

Adakah ini kombinasi yang baik? Tak, tak yang aku nak citer bukan pasal kedua2 nya sekali tapi asing2.

Pas intern hr tu kebetulan masa cuti seminggu tu musim durian. So, aku pun berusaha lah cari durian yang best2. Aku ni demand sket, tak suka durian yang tak best. Nak yang isi kuning jerk. Tapi biaselah yang best tu ssh nk dapat. At last aku dapat jugak sebab aku berjaya mengepow sorang tu punya durian. Best sangat2. Dah la isi dia kuning. Pastu rasa dia memang sedap. Sedar2 dah tinggal 2 ulas. So, aku tinggalkn untuk adik aku. Kesian dia, sebijik durian tu aku makan sorang2 sampai tk hingat dunia. Tapi papepun durian yang isi kuning tu memang best.

Petai? Haaa,,ni memang makanan aku sejak dulu lagi. Tular, walau kemana pun aku pergi. Balik2 mesti aku makan petai jugak. Selera makan aku akan bertambah2 dengan adenya benda alah ni. Dan yang pling bestnya 1 papan petai tu untuk aku sorang je setiap kali makan. Aku tak suke yang dah direbus ke. Yang dah masak kuning ke. Tapi aku suka yang hijau2 tu.
Waa..dah kuar i liur nih.

Klah. Sampai kat sini je dlu.

2 comments:

dayLa said...

durian?bestnyeeeeeee...ari tu ms cuti seminggu tu...byk gile sy mkn durian...tp sy tak suke petai...huhu

eira eixora said...

saya suke dua2 =)