Monday, September 6, 2010

13 to 10.8

Huhuhu...tadi g monthly check up kat klinik. Tapi darah turun dari 13 ke 10.8. Nurse cakap sangat rendah. Dan, kalau next check up darah below 10 saya kena tahan kat wad pastu wajib amik suntikan setiap 2 minggu sekali. Waaaaaa takut. Dia cakap lagi suntikan tu amat sakit. Sebab sush nak cari urat2 nak bagi sume kena.

So, untuk mengelakkan kejadian2 yang tidak diingini berlaku.

- saya kena amik zat bezi (vitamin) yang dia bagi
- kena makan sayur berwarna hijau tua.
- makan hati
- makan ikan bilis
- makan kerang

Which is sume makanan2 ni saya tak sentuh langsung sepanjang ramadhan ni.

Ya Allah kembalikanlah selera makan ku.

Berat badan jugak makin turun dari 52 ke 50kg. Sangat teruk =( Dan saya kena gain weight 0.5 each month.

Next check up 05/10/10. Hopefully eveything will be oke. Aminn~

4 comments:

fabulous.farah said...

anis, awak amik la herbalife balik anis kalu awak xlalu makan. seme2 tu ade dalam herbalife..

eira eixora said...

oo yeke. saya ingat kan oghe ngandung tokleh make herbalife. Hok ari tu ado lg sket nati sy abeskan =)

Takdop effect ke farah?

rynas said...

cam hati ayam tu makan sikit2 jer ekkk sebab tak bagus kalau makan banyak time ngandung nie..

eira eixora said...

oh oke. Tq kak. Kalau hati lembu oke ke?