Monday, July 18, 2011

Jodoh pertemuan di tangan Allah s.w.t

Setiap kali ada kawan kawin or engage or something like that. Make me have idea to jot down something here. Herm. Betul, jodoh pertemuan ditangan tuhan. Tak boleh disangkal lagi. Tapi kita as a human being, always question what happened around us kan?

Nape dia da kapel lama tup2 kawin ngan orang lain? Sebab orang lain tu lah jodoh dia. Even dia sendiri pun tak tahu jodoh dia ngan sape. Bak kata pepatah. setiap apa yang berlaku ade sebab musabab dan hikmahnya yang tersendiri.

Kalau baru 2 bulan kenal tiba2 da kawen. Eh, nape cepat sangat, baru kenal terus nak kawen. Ade apa2 ke? Pulak. Dah dia bertemu orang yang betul pada masa yang betul kawen lah dia.

Satu cerita ni. Nape g belajar jauh2, duk asrama sana duk asrama sini. Last2 balik2 kawin ngan orang kampung sendiri jugak. Huhuhu. Dah the one that Allah make for her adalah sekampung ngan dia. Nak buat cemana kan? Pergi lah mana2 pun akhirnya kat situ jugak bertemunya dia. (yang ni jangan tanya citer sape..) =P







4 comments:

Anonymous said...

yess. jodoh pertemuan ditangan tuhan. Dia tahu what is the best for us.


vee

eira eixora said...

vee if u have someone in your heart let me know k...I want to share your happiness together gether =)

mrs.spicy said...

i tahu cerita sape. haha. tapi tu sweet story bleh cerita ke anak cucu.=)

eira eixora said...

u tau ek? hehhe