Friday, September 5, 2008

Aku sedikit kecewa

Sebenarnya peristiwa ini sudah agak lama. Hari Kamis lepas. Aku agak excited nak tahu result intern. Petang Kamis tu aku bercadang nak balik kg. Tapi disebabkan ketidaksabaran aku, dan aku tahu result keluar hari kamis daripada pukul 2.30 sampai 4.30 kot kalau tak silap.

Aku dengan berianya pergi ke amik result. Dalam hati aku dah dapat rasa yang aku mungkin tak dapat macam most of kawan aku dapat. Pas aku bukak slip, yerp i only got A- for my 8 months internship. At that time i tried to be so cooled. Cool giler. Padahal aku jenis yang senang nangis. Tapi at last. Sampai2 kat bilik aku nangis jugak.

Sebab apa aku kecewa? mungkin sebab aku mengharap 4 flat untuk intern aku. Bagi student average macam aku, bila lagi aku nak merasa 4 flat selain masa intern ni. Tapi tuhan itu maha kaya, aku dapat A-. Mungkin ada hikmah disebalik apa yang berlaku. Then, aku relize Dia masih sayangkan aku, sebabnya aku tak dapat B+ atau B. A- is ok what.

"Anis saba k. Tade beza pn A ngaN A-. Tape sem ni ko score K. Chaiyok2"

Ni one of my friend said. Thank you2. Terharu giler aku.

InsyaAllah, sem ni aku akan buat yang terbaik daripada sem2 lepas. Semoga detik2 akhir aku di UTP ini, aku mampu mencipta sejarah tersendiri.

7 comments:

Jazlin Ernida said...

takpe, semua yang berlaku ada hikmahnya kan. ok dah tu. good luck for sem ni. chaiyok chaiyok :)

wani.tita said...

cik anis...
jgn sedey2...
chaiyyok!!!
berusahalah utk sem ni...
=)

eira eixora said...

thanks alin,
i hope my dream will come true
hoping this sem is more2 better than before

thanks wani,
i dah tak sedih
tapi nak letak jugak dalam blog
nanti bila dah tua2 leh tgk balik =P

ZirCon gurL said...

anis, dun weri~
b happy~
i know u r strong enuf..
anis kan anak ummi?
=)
jum pulun tok lg 2 sem..
2 sem je..
kte dah kt cni more than dat..
ssh senang sume dah lali kan..
ayuh!!!
=)

eira eixora said...

Zeti, thank you very much. Hope i will get that spirit to complete my study here.

Cannot wait laa..hehe!!

nUrHiDaYaH said...

chiayok2 anis~
thn akhir ni pulun hbs2.heee~:)

eira eixora said...

thanks Dayah..