Saturday, November 19, 2011

Tak boleh duduk

huhu! lagi beberapa hari dhiya akan masuk 8 bulan. tapi masih tak boleh duduk. anak korang berapa bulan da boleh duduk? sebabnya kalau pergi kedai makan saya tak letak dia atas babychair takut dia sakit pinggang. tapi normal ke kalau masih takleh duduk dengan sendiri?

tilam & bantal baby

tilam da lama dhiya tak guna. sebab malam2 tido kalau guna tilam, pagi2 dhiya ke mana & tilam ke mana. macam takde purpose pulak. mase kecik2 dulu takpelah tido statik je. now, tido ngan we all je atas tilam besar tu.

hari ni nak packing bantal2 baby dhiya pulak. macam dia dah tak brapa guna jugak. guna bantal tu buat halang dia. dia panjat juga. so, baik simpan untuk adik dhiya nanti =) satu je skrg bantal baby yang dhiya guna untuk tido yang tok ummi dhiya bagi adiah.

baju

tak banyak baju dhiya yang da tak muat. tapi ada lah jugak beberapa helai, so da asingkan. kalau tak bersepah je bercampur ngan baju yang dhiya masih pakai.

wardrobe

teringin jugak nak bagi dhiya ada wardrobe sendiri. tapi bila pergi survey kat kedai tengok2 harga dalam 400 plus2, so tak jadi lah beli then balik masukkan je baju dhiya dalam almari yang sedia ada. kat rumah ni ada 3 almari pasang siap. untuk tak membazirkan duit satu bagi dhiya, satu untuk baju kerja myhubby then satu lagi untuk we all. save kat situ

playmate

dhiya macam da tak suka men playmate. dia lagi suka men benda2 yang lagi adventure. hari tu sekali ngan playmate dia hangkut buat keliling satu rumah. last2 nangis sebab tak tahu cemana nak keluar dari playmate. rancangnya nak basuh then simpan je. kalau kat luar ni buat berhabuk je playmate tu.

gambar dhiya

ni panas2 lagi gambar dhiya, just received from my friend...hehe! tq uncle ten. nanti editkan gambar dhiya lagi k =)

1 comment:

Arol Mubin said...

Comelnya Dhiya bertudung. Pipi Dhiya tue, geramnya rasa nak cubit jek. :)