Friday, August 3, 2012

Alhamdulillah!

Sudah hampir sebulan saya down. Sebabnya experiment yang saya buat tak menjadi. walaupun ni baru 1st step. walaupun saya tak register lagi untuk 1st semester. makanya saya terpaksa find out apa puncanya. baca journal lain. cari method lain. betul kata kawan saya rashidah. sambung master kena baca banyak. I agree with u now my friend. Sambung master ni sebenarnya bukan senang. banyak onak dan durinya. sebab itulah tak semua orang sambung master kan. 

tambah-tambah pula saya sudah berkeluarga dan having a daughter. bukan nak kata mereka membebankan tapi bila balik umah, sebarang bahan bacaan mesti langsung tak tersentuh. kat umah saya full time housewife. tapi kat uni saya half time student. sebab banyak main internet. dush! dush! dush!

tapi finally what happened. experiment tak menjadi sebab saya hanya follow the instruction half way. next step after half way tu saya tersalah faham dan outcome nya mestilah tak menjadi. dan hari ini by following the correct one i got the thing that i desire to get. Alhamdullillah dan saya sangat happy! but i have to remember this is only 1st step banyak lagi yang saya perlu buat dan figure out pasni. masih banyak lagi onak dan duri yang perlu ditempuhi. walau apa pun saya sangat mengharapkan doa dari kalian. moga saya dapat abeskan pengajian ini pada masa yang ditetapkan sebabnya I have next mission to complete. wah! belum apa2 sudah bercakap pasal next mission. takpelah at least I have plan for a better future kan. 

just for your information. tak tahu dah bgtau ke tak before ni. saya under civil engineering but doing membrane which totally dealing with chemicals and all sort of reactions. have to understand the degree of polymerisation and also the degree of sulfonation. sound civil or sound chemical. hahaha! but if sound chemical it suit me well sebab my degree is in chemical. however, i am using waste polystyrene plate which we always through away after a meal. yes i am using it. so, instead saving our earth it also saving our money. 

Oh! belum tulis lagi pasal new blog title "lecture in the making". sebabnya every one yang masuk this blog mesti baca tajuk blog dulu kan. dan kata2 itu doa. harapnya doa2 kalian akan dimakhbulkan oleh Allah swt. Aminnn~~

4 comments:

mrs.spicy said...

saya doakan yang terbaik untuk awak anis..insyaAllah..chayyok2!!!

Nuwairani Ismail said...

gigihnya anis sambung study. kak nani ni rasanya tunggu KPM wajibkan semua guru ada master la kot baru sambung belajar semula. huhuh

eira eixora said...

Terima kasih Farah sebab doakan saya =)

Kak Nani, saya sebenarnya nak sambung terus masa pas degree dulu. tp umi kata klu nak kawen kena keje dulu. jadi saya keje. kawen baru sambung belajar =)

Rashidah said...

good luck cik puan anis..kayuh pelan2 takpe,jgn berhenti je..hehe, selamat berpuasa n meningkatkan amal ibadah..ramadhan kareemmmm!