Monday, April 29, 2013

Gajah Putih...

Gajah putih. bunyi macam besar tapi takdelah besar mana. besar sikit pada kancil. lebih kurang dengan kelisa. kecik pada rusa. hahahaha! kenapa lah kete mesia ni banyak letak nama binatang. jadi begitu lah gajah putih tak nak kalah. 

alkisah last week, isnin untuk keempat kalinya gajah putih kena langgar lagi masa on da way saya nak g um. entah kenapalah atos tu boleh langgar gajah putih kami. kesian. sop sop sop. 





sudah empat kali kena langgar maka ramailah yang nasihat suruh tukar kete lain. dalam hati memang saaaaaaaaaaaayang sangat kete ni. kenapa sayang?

1. kecik, comel seswai ngan saya yang comel ni. huhuhu!
2. jimat minyak. seminggu ulang alik um rm30 sajor. 
3. first car sapa tak sayang. 
4. tak pernah rosak dengan sendirinya melainkan kena langgar ngan kete lain 

huhuhu! tapi sume reason kat atas tu no.1 ngn no.3 adalah mainan emosi. boleh di bincangkan lagi. reason no.2 dan no. 4 adalah fact. kete lain tak tahu lah ade ke tak jimat minyak macam viva ni. dan tak pernah rosak macam viva kami ni.

and the big reason macam malassss sangat nak tukar yang baru sebab kalau kami jual kete ni kami kena bayar lagi dekat bank another 7k to 8k. huhuh! percayalah beli kete tak pernah untung sebab kete ni liabiliti bukan aset. tapi in term of dia dah berjasa kat kita memang untunglah. compare ngan kalau naik LRT datang um ni mau rm10 sehari. naik kete rm30 je seminggu. 

kalau pasal tukar kerajaan, opsss! orang lain yang fikir. tapi untuk tukar kereta kami kena fikir. huhuhuhu! headache. mungkin tak tukar lagi kot.  mana nak bayar bank lagi. mana nak bayar down payment lagi. huhu! lain kalilah =) hahahahaha!


2 comments:

Kakzakie said...

Macam tak serasi dgn eira dia ni. Kakak rasa jual aje dan cari yg baru. Kakak dulu macam tu eira. Sampai dah last nak jual pun masih kena lagi sebab tetiba lori depan menggelungsur ke belakang sedangkan masa tu di gate nak masuk golf resort masa tu.. Bersusun kereta nak masuk kakak tak boleh undur kena tadah ajelah...

eira eixora said...

insyaAllah kakak bila ada rezki lebih nanti ..