Monday, December 14, 2015

Mimpi ke luar negara

Sudah kerap kali sangat saya mimpi ke luar negara. Haha! Ni mesti pengaruh FB asyik tengok orang ke luar negara. Diri ini usahkan luar negara. Naik flight pun belom pernah. Oppss!!

Ceritanya begini. Hari tu mimpi ke Osaka, Jepun. Kenapa Jepun? Entah dia main masuk je dalam mimpi. Hahah! Nak sangat check in kat FB. Ye lah pertama kali ke Osaka mestilah excited nak check in. Tapi bila teringat orang share kat FB yang takleh check in masa kita kat tempat tu nanti bahaya. Dalam hati okelah kita check in lepas dah balik. Sekaliiiiiiiiiiiii...................... terbangun da! Tak sempat nak check in. Hahahahaha!

Kali kedua mimpi ke Jepun jugak tapi tak ingat kat bahagian mana. Pun tak sempat nak check in. 

Malam tadi mimpi lagi. Apa laaa..........! Tapi kali ni ke negara omputih. Exact location tak ingat sebab kelam kabut situasi dalam mimpi tu. Sebenarnya nak g seminggu. Dah sampai sana kemain excited. Kali ni taknak check in dah. Nak amik gambar kenangan depan bangunan kat sana. Ye lah kan, negara omputih kan bangunan dia klasik2... Sekali tak terambik sebab kelam kabut nak g tempat lain. Bila balik hotel, organizer cakap kena balik Malaysia sekarang sebab ada problem. Then kena datang balik. Dalam hati okelah balik kejap then datang balik. Sekaliiiiiiiiiiiiiiiiiiiii......................!! terbangun sudah. 

Moga ada rezeki la nanti nak melawat negara orang.. Aminnn!!!

2 comments:

Shikin Tasnuddin said...

hi anis. lame xusha blog anis. aktif lg rupenya ye.hehehe...ekin pon selalu mimpi nk g jepun, tp asyik tertinggal flight..dh 5x jgkla mimpi cmtu..hehehe

eira eixora said...

da jarang sket update ekin. ms rajin br update. insyaAllah ada rezeki leh jalan2 jepun. ni asyik jalan2 dalam mimpi je =P