Tuesday, January 5, 2016

Pantai Pengkalan Balak

Ini pertama kali saya sampai sini. Tempat lepak husband masa bujang dulu2.. 

Tempat ni best sebab makanan dia sedap. Ada keropok, ada chicken wing. Kalau kat PD tak jumpa plak makanan best2 macam ni. Pernah kitorang makan kat PD, gerai2 macam ni jugak. Order air tembikai macam air sejuk biasa. Dalam hati tak kan beli dah kat sini. Da la beli RM2. Last2 macam air sejuk. Kalau nak menjual at least bagi la ada rasa sket atau buat sedap2 terus. Macam coconut shake klebang tu. Cukup rasa cukup semua. Orang pergi Melaka mesti cari. Berniaga bukan nak untung sehari je. Bila orang dah suka macam mana pun orang akan cari. Oppss termembebel plaks...

Singgah kejap je sini sebab plan nak mandi kat sini tapi masa tu tengah panas sangat jadi husband ajak ke Tanjung Bidara. 




Siap bawak bekal nasi goreng sebab plan nak berkelah kat sini. Dah tak jadi makan jugak buat alas perut. 


Gambar mama ngan adik takde sebab ada dalam phone papa malas nak amik. 


1 comment:

Othman Zan said...

Assalam. Seafood di sini pun boleh tahan juga. Buka pada waktu malam. Tapi chaletnya mengecewakan..