Thursday, October 27, 2011

day 1 - 15 fakta tentang diri anda

macam banyak je 15 fakta ni. tapi takpe i will try my best to describe it all..hehe =)

1. mama kepada dhiya amani & wife kepada mohd. zulhilmi

2. nampak feminin tapi kadang2 brutal jugak =)

3. punya impian dan cita2 yang tinggi, katanya mahu belajar sampai pHD, tapi master tak sambung2 pun lagi.

4. guna telefon sony ericsson K800i sejak bulan 2, 2008 sampai sekarang tak tukar2. tengok (kawan2) tukar phone teringin jugak, tapi tunggu rosak dululah. wahai telefon bila nak rosak? hehe just kidding.

5. sejak 2006 guna desktop, katanya skrin besar, keyboard besar, skrin jauh dari keyboard...lately ni baru guna laptop. rasa lebih kurang sama je. rugi tak beli dari dulu =P

6. pertama kali guna handphone masa matrik

7. line telefon pertama maxis prepaid. 30rggt sebulan tak pernah habis. siap offer sapa nak guna phone sebab kredit macam banyak je. lepas couple tukar celcom postpaid 1+5 sebab prepaid macam asyik tak cukup pulak.

8. pertama kali menyewa kat KL ni duk area tasik selatan. terus jatuh cinta ngan tempat ni. naseb baik sekarang dapat duk dalam kem dekat2 area sini jugak. takde sebab pape tapi kata orang fall in love at the first sight.

9. guna broadband celcom dari bulan 2, 2010. hajat nak tukar. tapi nanti dulu lah.

10. janji couple + tunang 2 tahun je before kawen tapi terbabas jadi 1 tahun 4 bulan. Not bad la kan.

11. ada lesen kete sejak 2006 tapi drive secara intensif (betul tak eja ni) bulan 5, 2011.

12. tak suka color merah. tapi kalau pilih baju or else. asyik terambik yang warna merah atau warna seakan2 nya =P

13. tak suka bercucuk tanam. sebab tak pernah berjaya tanam pape kerana akhirnya pokok yang ditanam tak akan hidup pun. tapi masa sekolah amik kemahiran hidup sains pertanian.

14. pernah eksiden motor 25 november 2006, rasa macam da nak mati time tu. takut tak sempat balas jasa mak ayah hantar sekolah terus amik skim perlindungan diri takaful ikhlas.

15. menggunakan masa lebih kurang 20 tahun di dalam bilik darjah & dewan kuliah demi menimba ilmu...

oke dahh...kalau mau kenal lagi. jemput datang umah...=)

3 comments:

Kakzakie said...

30 days challange baru nak melangkah day 1 ye... Hebat. Kakak tak tercapai kalau nak buat till day 30.

♥ Elin ♥ said...

sama lah kite dah start untuk hari nih . ;)

nasib baik 10 jer kena senaraikan..;)

eira eixora said...

ha a kak. tgk org buat seronok je. harap2 nya berjaya.

hehe elin mesti boleh punye =)