Friday, October 28, 2011

Dhiya Amani tido

Patut la babysitter dhiya mintak buai. rupanya dalam buai dhiya tido lama. kalau tengah hari kat umah biasanya dhiya tido kejap2 je. paling lama pun 20minit.

Memandangkan start rabu hari tu sampai isnin depan saya cuti, jadi saya pun try amik buai dhiya kat umah baby sitter saje nak tengok dhiya tido lama ke tak dalam buai. rupa2nya memang lama dia tido. bila bangun fresh je & tak nangis2 tak cukup tido.

kalau tak biasanya tido 15 minit bangun main2 tido pastu bangun main lagi pastu tido lagi, kita pun letih tengok.

tapi biasanya kalau wiken tak ambik pun buai dhiya sebab wiken kalau dhiya asyik tido je takleh pulak nak men ngan dia kan? nak beli buai lagi satu macam malas pulak, sebab banyak barang dhiya ada 2. kat umah babysitter 1 kat umah satu. sebab walker pun ada 2 jugak.

5 comments:

♥ Elin ♥ said...

;) dh masuk buai dh.. habis lah..nanti nak kemana2 kena angkut buai sekali..

mlm tidur pakai buai x?

mrs.spicy said...

huhu...kalo tido dalam orang kata memang baby tdo lama. maryam tdo tak pernah berbuai. tapi kalu dio tdo atah sayo lamo gop dio tdo. hehe

eira eixora said...

elin, da lama sbnrnya dhiya tdo dlm buai tp kat rmh babysitter dia. biasanya kat rumah tdo kat bawah je. malam2 pun tak tido buai.

betul farah, meme lamo, bo ko sejam 2 tu bulih lah. patut la bby sitter dio gyk dhiya jenis tdo lm tp kt rmh dop pn. dhiya rajin tdo atah papa dio jah atah sy tk rajin lgi =)

Ibu Dhia said...

anak saye kalo siang mmg tido dlm buai, mlm je tdo bawah dgn saye n hubby. kalo hari hujan je saye tidokan die kat bawah cuma kalau bising sikit dia akan bangun.

eira eixora said...

betul2, dhiya pun kalau tdo takleh bising sket. terus bgn.