Wednesday, June 20, 2012

Dhiya Amani

Da laaaaama kan tak update pasal dhiya amani. mama dia ni asyik sangat berniaga kat blog nih. btw kedaimayasaya ada stok baru =) klik sini k

Dalam sebulan lepas, masa papa kursus. yang masuk hutan tu lah. wiken pun takde kat umah. so disebabkan boring saya ajak adik ke pekan sg. besi. alang2 tak tahu nak beli apa terbeli colouring book untuk dhiya amani & pensel warna. kat kotak pensel warna tu tulis non toxic and suitable for children. tak tahu lah betul ke tak non toxic nya? tapi dah dia tulis cm tu beli je lah. 

dan dhiya pun excited nak menconteng. sekarang da pandai pegang pensel warna tu. tapi mewarna obviously belum pandai lagi. conteng2 boleh lah. kalau epal tu saya bagi lah dia warna merah. kalau pisang saya bagi pensel warna kuning. tapi memang kena observe, sebab kalau tinggalkan dia ngan pensel warna tu memang dia akan makan. 


dan ini pulak tak ingat bile. tapi beli buku ni masa kat tesco ampang. dhiya pun suka tengok buku ni dan dia suka tunjuk2 pada gambar dalam tu konon2 nak cakap kat kita dia tengah baca kot. semalam baca lagi buku ni masa baring2. walllaaaa macam orang besar2 je. mama tengok pun terharu. nak snap gambar tapi malas plak. insyaAllah ingat nak beli buku lain lagi untuk dhiya amani. tak salah rasanya menanam minat membaca di kalangan anak2 at early age. mama tak paksa pun. just sediakan medium yang betul. kalau dhiya minat alhamdullillah. kalau sebaliknya kita tanam minat tu kat dia. insyaAllah dhiya akan berjaya nanti. 



tentera ke engineer? =) is up to u sayang. mama & papa akan sokong nak jadi engineer and at the same time jadi tentera pun mama sokong. pape pun jadi lah apa2 asalkan berguna pada agama, bangsa dan negara. 

sorry mama terbagi speech pulaks =P

2 comments:

Mummy GreenyHouse said...

khusuknya die baca buku tu.. :)

eira eixora said...

hehe, itu mama suruh sebab nak amik gmbar =P