Thursday, July 26, 2012

Raya Check List (Update)

Tetiba rasa raya da sangat dekat. sebabnya next week da start puasa. ingatkan next 2 week baru puasa. tulah kuat sangat berangan. and now i'm back to reality =P ngeh ngeh ngeh!

Untuk melihat sebanyak mana lagi duit harus di spend untuk raya. makanya check list ini adalah sangat perlu.

Dhiya Amani

1. Gown pink - done - da lama siap, siap da pakai pun
2. Gown purple - pending = tak beli papa cakap beli jeans & t-shirt. jeans dah t-shirt blum
3. Baju kurung 2 pasang - done, tok bak dhiya belikan sepasang lagi. jadi 3 pasang sumenya. 
4. kasut/ sandal - pending- done, beli kat jualan dari kilang kat putrajaya
5. beg duit raya =) - guna tahun lepas punye
6. itu aje kot. kanak2 tak leh beli banyak2 cepat tak muat.

Papa dhiya

1. Baju Melayu pink - sudah hantar tailor - done, pinky2 lah husbandku tahun ini 
2. T-shirt purple - pending
3. T-shirt warna selain purple - pending
4. Sandal - done
5. Tu je kot. lelaki tak guna banyak sangat baju baru.

Now mama turn

1. Baju kurung pink - done
2. Baju kurung moden purple - da hantar tailor
3. Baju kurung pahang - da hantar tailor
4. tudung pink - da tempah - done, beli masa balik kampung hari tu
5. tudung purple - da booking - done, da sampai. cantik. beli online kat sini
6. handbag - pending - done, mama beli kat sini. online lagi. isk isk isk
7. purse - pending
8. sandal raya - pending
9. yang mama punya nampaknya masih banyak lagi yang pending =P

lain2

1. biskut raya - pending (kalau rajin buat sendiri)
2. duit raya - pending



3 comments:

Afasz said...

wow dah ada check list tuk raya ni...

:D

Kakzakie said...

Tak adil!! mama punya banyak ye Dhiya.. papa lagi sikit dari Dhiya kesian huhu....

eira eixora said...

afasz, kena sebab takut terover budger nanti. tengok sume pun nak beli =)

kakak, mama tak nak kalah. hehehe