Wednesday, July 4, 2012

Terlalu banyak yang ingin di kongsi, klu rajin baca lah ye!

Miss my cute little dhiya amani & hubby

alkisahnya begini, hubby saya kursus selama 6 bulan. lepas dia abes kursus we all plan nak balik sama2. last time balik 1 january 2012. lama kan tak balik. tapi last minute we all tukar plan sebab ada kawan kawen. sebab itu lah hari tu saya balik ngan dhiya amani je sebab papa masih kursus. 

dah sebabnya saya da amik cuti lama hari tu. saya tak dapat lah nak cuti lama2 ngan diorang sekarang. hubby dapat cuti seminggu sempena abes kursus ni. tapi last wiken saya balik jugak ngan diorang then this coming friday ni saya balik lagi. sbb susah pulak hubby nak bawak dhiya datang sorang2 nanti. lagi pun mana best travel wife takde kan. 

okelah ponteng datang ke lab sehari dari the whole week kan. kalau the whole week memang sangat over sebab hari tu da cuti & nanti raya of cos lah cuti lamaaaaaaa lagi kan. 

Perjalanan hidup

Tak tahu lah samada pilihan untuk sambung master ini oke ke tak oke. But really hope it will be okay. What if kalau I still seeking for secure good until now. May I am now become a very good engineer with very good position with very goof salary. Or still encounter same problems like before when I was still working. 

Apa job yang bakal menanti when I finish my master. Or should I continue to PhD. My future is so unclear now. Am i really ready to become lecturer with thousand of responsibilities toward student, colleague and others. 

Or may I focus on my bisnes. Yes, tak untung sangat pun bisnes yang I currently involved ni. But, I like it most. Interested of the product they sell so I become part of them. Even some of you may know I don't like MLM at all. But at the same time I am also part of MLM person. Why? Not because I already change my mind. Just because I love the product too much. Besides using why not I sell it too. Others also know how great the quality of tupperware. SOoo, oh no! This time not because to promote tupperware just want to share what inside my mind. 

Or should I involved in another bisnes that promise me more profit and high in market need. Yes I think I should. But, I need to take a little sometimes because I don't have that much money to open new bisnes as my wish. 

Dreams

Yes, I am dreaming a lot. I don't know until when I will dreaming and wake up from my sleep. I love to sleep but soon I wish I will wake up as different me. 


2 comments:

Kakzakie said...

Kakak rasa buat eira nak sambung even sampai PhD tak mustahil boleh tercapai. Hanya kena kuatkan semangat sikit.. Selepas PhD pun masih boleh lagi kalau nak bizz. Get others to run your bizz - jadi stockist. Eira just monitor aje...

eira eixora said...

Thanks kakak for ur comment. yes, for the time being i really need motivation from others. I really appreciate it.

plus tengah rindu dhiya pulak. emosi tak stabil sikit. lain kali tak nak dah cuti waktu lain2 =)