Sunday, March 21, 2010

Hari ni pergi tempah kad

Counter meter menunjukkan lagi 2 bulan, 2 minggu & 2 hari until my wedding. Herm, kalau dikira 2 bulan tu kejap je. But, aku ni memang jenis last minute nye keje (last minute ke??), so baru hari ni la aku terhegeh2 g tempah kad jemputan.

Sebenarnya da lama aku survey2 kat internet pasal wedding card ni. But BEWARE! apa yang kita tengok kat web tak sama macam apa yang akan kita tengok kat depan mata kepala sendiri.

Nak di jadikan cerita aku da lama aim kad ni. Yang penting sebab dia teramat murah. Mana nak dapat kad yang berharga 2osen dalam dunia yang serba canggih sekarang ni. Tengok pada gambar not bad la siap ade kerawang2 lagi kat tepi. So kitorang decide terus la g kedai dia. Rupa2 nya kad tu hanya cantik di dalam web tapi sebenarnya tak. And to get a slightly oke (which not so oke for me) than that we have to add extra 10sen. And to get a slightly oke than that (which still not so oke for me) we have to add extra 10sen again. Which the total is 40sen each. Bayangkan kalau nak tempah seribu (1000 x 40sen = RM400) but the card is not so oke. Waaa...confius2. Entah apa yang aku da tulis ni. Never mind.

Then, I decided to call one of my friend. She told me that I can get a better card at lower price. But, the store is at Puchong (Wah!) For me yang tak biasa area KL Selangor ni seriously rasa jauh nak pergi. After ting tong ting tong nge my fiancee he agree to go to Puchong. After tersesat bagai, lastly we found the store. YES, it quite difficult to find. Kalau tahu nak jadi macam ni semalam lagi I siap2 google map kedai tu. But, ALhamdullillah jumpa jugak.

Kedai dia oke. Nampak up to date sket. Pas tengok2 kad kat situ we decided to book the card that only cost us 29sen each. Its look oke and I feel satisfied with the design. It take 3 weeks untuk siap. So, aku rasa 2 bulan tu cukup sesuai untuk tempah kad. Nati bila kad da siap I will upload here. For more info about kedai tu you can click here.

Wedding check list

1. Pakej pelamin (done)
->> semua list yang termasuk dalam pakej ni aku list down kat bawah.
- Pelamin
- Hiasan dalam bilik
- Hiasan meja makan beradap
- Mekap 1x
- Gambar (40 keping)
- Baju 3 pasang
- Par dan lapik par
- Bantal masa akad nikah
- Percuma banner

2. Wedding card (done)
3. Kursus kawen (done)
4. HIV test (done)
5. Isi borang nikah (done) -->> just tinggal nak submit je
6. Baju nikah (done)
7. Baju pengapit (done)
8. Masak2 (done) -->> Gotong royong
9. Barang hantaran (separuh lagi)
10. Distribute card (bulan 5)
11. Khemah (Pending)
12. Door gift (Pending)
13. Kek (Pending) -->> Fondant is better or just cream biase??



Chaiyok2!! =)

4 comments:

adreYna said...

salam anis...
dh lmer xvisit ur blog n borak2..he3..
dh nk kawen ek..wuuu bestnyer..(^-^)
jgn lupe jmput sy ek...
pepon congratez..

eira eixora said...

mesti2, say mesti jemput. Dan adreyna mesti datang tau.

Btw, selamat menjadi cikgu..

♥ Ch0caHoLic ♥ said...

salammm
wah anis...da nak kawen yer...time kat gems xde bunyi2 pon...btw congrate k...

errr...kek fresh cream la ok...fondant tuh cantek jek..tp rase dia kureng...takot ke tong sampah lak pegi dia...<---just bg opinion..hehehe

eira eixora said...

Hai Zara, dlu da ade citer ni, tapi tak tersebar luas...hehehe, tq2

tular, saya pun terfikir jugak. Sy tny harga satu kek fondant rm250 (3 tingkt) tapi takut at last tak makan =(