Saturday, July 20, 2013

Saya sudah berdaftar dengan BEM sebagai Graduate Engineer

Sebenarnya ini agak terlambat. tapi pepatah ada mengatakan "better late than never" =P 
Ini adalah atas sokongan kawan saya kat uni. before this (masa kerja) macam takde orang bgtau pun pasal register2 ni. dan diri sendiri pun tak aware dan takde inisiatif sendiri untuk explore. End up 2009 grad 2013 baru terhegeh2 nak register. 


kenapa perlu register?
mungkin boleh baca kat sini untuk keterangan lanjut

Untuk kawan2 yang mahu daftar:

1. boleh ke website BEM 
2. pilih graduate engineer
3. isi borang
4. upload semua yang berkaitan
5. buat pembayaran untuk fees dan pemprosesan bank in/online transfer/atau ada pilihan lain lagi.
6. complete application online
7. hantar hardcopy juga beserta sume dokumen2 yang dikehendaki.

Tunggu dalam 6 bulan untuk application complete. Untuk kes saya dalam dua bulan plus2 sahaja.

5 comments:

Knor said...

tahniah

mrs.spicy said...

Hehe... Mace xdok fungsi jah kalu saya register :p

eira eixora said...

terima kasih kak nor

mana tahu farah kot2 nak guna bila2. saya pun bt masa ni ni daftar jah dulu =)

Waniwisy said...

Salam nk tanya. Register BEM ni utk yg practice engineering je kan? Kalau engineering student yg jd lecturer mcm mana ye? Perlu register jgk ke?

eira eixora said...

kalau nak reg pn boleh. kalau tak nak pun takpe. sbb saya pun tak practice eng dan tgh sambung study.