Monday, January 27, 2014

Mahu kembali jadi ulat buku

Sebenarnya sudah lama tinggalkan hobi ini kerana tagline hari ini semua dihujung jari. Tapi walau bagaimana hebat pun kuasa internet sekarang ini buku tetap releven dan menjadi pilihan ramai orang. 

Maklumat di dalam buku biasanya rijid dan tidak boleh diubah-ubah. Proses nak buat buku pula susah. Lepas screening, screening kan. Jadi maklumat dalam buku mungkin lagi boleh diterima pakai dari maklumat dalam internet yang bila hari ni tulis, tekan publish dan seluruh dunia tahu tentang apa yang ditulis tu. Boleh percaya juga sumber dari internet tapi kena banyak buat perbandingan pro and con dia.


3 comments:

nohas said...

baca dua2 - buku dan internet..

Apa2 saja boleh dibaca di internet, buku very rigid, kena beli byk2..storage problem..tapi kepuasan membaca buku, tak sama mcm baca di internet..

Knor said...

Anak2 klu beli buku skjp je hbis bca..tpi knor mkn bulan tk terhabis..

mmbca tetap dihati...kn

mak ieteng said...

Seronok bila jumpa dengan orang yang 'ulat buku'. MET suka baca buka, sesekali bila dapat beli buku, MET akan jaga dan simpan terutamanya buku novel tapi yang tak bestnya, anak-anak yang hilangkan sebab kawan mereka pinjam...

Hangin satu badan....

Assalamualaikum....