Thursday, May 24, 2012

Surat buat posmen

Sebenarnya Wordless Wednesday: Not for sale! =) semalam adalah permulaan untuk entri ini. 

Yerp, saya memang dealer tupperware tapi saya juga suka beli tupperware dari dealer lain. Atau kalau boring2 kitorang akan tukar2 tupperware. Ini lah namanya berniaga sambil berhobi. Alah, samalah macam kalau hobi kita kumpul setem. (ni hobi saya masa kecik2 dulu) seboleh mungkin cari sahabat pena terutama dari luar negara sebab nak dapat setem yang pelbagai. 

Jadi 2 barang yang ditempek semalam adalah barang yang saya dapat dari kawan2 tupperware saya hasil pertukaran barang suke sama suke. 

Tapi masalah saya kalau pos laju mesti takde orang nak amik kat umah, almaklumlah dua2 pun keje. biasanya saya akan kena tunggu penghantaran kali kedua. itu pun hari sabtuuuuuuu. lamakan? 

disebabkan sangat excited nak dapat tupperware dari kawan2, makanya timbul lah idea untuk tulis surat kepada posmen. nak tau isi suratnya. wakaka:

salam en. posmen. 

saya nak mintak tolong hantarkan pos laju ke rumah 
jiran saya di alamat seperti di bawah:

Blok xx-xx-xx
Kem Perdana Sungai Besi
xxxxx Kuala lumpur

siap tandatangan bagai
no tel lagi

Jiran saya tu babysitter anak saya, idea ini berjaya. Tapi yang malunya en. posmen tu bawa sekali surat yang saya tulis tu dan bagi pada jiran saya beserta parcel sekali. Jiran saya pun pelik baca surat tu. Waaaaaaaaa malu2... mungkin sebagai bukti kot dia bawa kertas tu.

Dalam gambar tu ada dua bekas kan. Tapi dua2 pun datang hari lain2. satu selasa, satu rabu. makanya saya recycle surat yang sama. Hahaha! Jiran saya pun pening ngan saya. da la dealer tapi duk beli lagi tupperware ngan orang. Takpe lah kak pape pun asalkan saya bahagia. 

Plan. Lepas hari kedua nak snap gambar surat tu. tapi akak tu da tak bagi da surat. parcel je dia bagi. Takpelah kalau ada parcel lagi saya tulis surat lagi. 

4 comments:

Cinta Misteri said...

Hehe, boleh layan plak posmen tu. Normaly CiM akn suruh sender hntr brg ke opis je.
*CiM rajin beli brg online :-D

Kakzakie said...

Bagus betul posemn tempat eira kan.. kalau tempat kakak tak tahulah sebab tak pernah buat lagi...

Mummy GreenyHouse said...

hihi..sy penah tulis note je kat posmen. "sy keluar sebentar..sila hubungi 012-XXXXXXX." letak no hp my hubby, coz my hubby keje dekat n kdg2 selalu balik umah..so kalau die ade dekat, boleh ambilkan barang kat posmen terus. :p

eira eixora said...

CiM, mungkin dia malas nak buat penghantaran kali kedua jadi layankan aje. Nanti boleh lah beli barang nagn saya pula =)

KakZakie, kalau umah bawah risau sket takut budak2 main surat tu.

Mummy Greeny, saya dua2 pun keje jauh. memang tak sempat nak balik.