Sunday, February 3, 2013

Pusat Sains Negara

Hari ni berkesempatan bawa dhiya amani ke pusat sains negara. one mission accomplished. dlu masa dhiya tecik pernah bawa dia ke petrosains. insyaAllah next planetarium pula. huhu!


baru sampai dhiya blur2 lagi. mungkin tengok apa la ni haa


masih lagi tak tahu nak main apa. tak tahu nape asyik takut takut takut je


bunga belakang dhiya tu sebenarnya tangga gelongsor. cantikan. very the creative. tangga pula adalah daun. 
tapi dhiya takmo naik. uhuk


last2 jumpa blok puzzle ni. dan of cos lah dhiya suka. lalu duduk dan main dengan bersungguh. 


papa tengah bagi hint


taraaaa sudah siap. clap2..pandai dhiya amani.


ini cikgu ke. hahahaha


then main ini pula. dhiya pun suka main ni
IKEA ada kan benda ni. nak belilah satu. 
nampak macam oke je menan ni sebab biji2 tu stick kat menan tu jadi tak bersepah


nak belon tapi malu nk minta. btw cantik kan kerusi. alangkah bestnya kalau tadika macam ni
very creative and attracting untuk budak2 kecik belajar. 


eh tetiba papa jadi angkasawan pula


mama pun nak ke bulan juga lah. hahahaha


papa hilang lagi. da jadi robot rupanya =P

sebenarnya banyak lagi tempat menarik kat petrosains ni. contohnya:

1. akuarium macam yang kat akuaria tu. tapi section dia pendek je lah.
2. tempat baby main macam kat i-kidz ICT tu. tapi kecik juga kawasannya
3. cermin ajaib -- ni kat bahagian shape and mirror kot
4. ada bahagian fizik
5. yang dhiya main tu dia buat mcam tadika. satu room yang sederhana besar dengan kelengkapa pembelajaran yang pelbagai. 
6. ada exhibition juga. tapi kami tak masuk. 

entrance fee:

rm6 ringgit untuk dewasa
budak 2 tahun macam dhiya amani free

tutup kul 5 petang




3 comments:

Knor said...

dah boleh naik dah tu..

eira eixora said...

hehe

eira eixora said...

correction. yang bawah tu pusat sains negara bukan petrosains. typing error pulaks