Monday, September 23, 2013

Untuk renungan bersama


Aku Yang Dulu Bukanlah Yang Sekarang 
by Tegar

Aku yang dulu bukanlah yang sekarang
Dulu ditendang sekarang ku disayang
Dulu dulu dulu ku menderita,
Sekarang aku bahagia

Cita-citaku menjadi orang kaya
Dulu ku susah sekarang Alhamdulillah
Bersyukurlah pada yang Maha Kuasa
Memberi jalan untukmu semua..

Hidupku dulunya seorang pengamen
Pulang malam, selalu bawa uang recehan
Mengejar cita-cita paling mulia
Membantu keluarga di rumah

Sekolah dulu ku gak punya biaya
Terpaksa ku harus mencari nafkah
Tetapi, aku tak berputus asa
Pasti yang kuasa memberi jalannya

Hidupku dulunya seorang pengamen
Pulang malam, selalu bawa uang recehan
Mengejar cita-cita paling mulia
Bersyukur masuk dapur rekaman..

Hidupku dulunya seorang pengamen
Pulang malam, selalu bawa uang recehan
Mengejar cita-cita paling mulia
Bersyukur masuk dapur rekaman..

Sekolah dulu ku gak punya biaya
Terpaksa ku harus mencari nafkah
Paling bisa bantu dengan penuh cinta
Cinta yang penuh warna..

Aku yang dulu bukanlah yang sekarang
Dulu ditendang sekarang ku disayang
Dulu dulu dulu ku menderita,
Sekarang aku bahagia

Cita-citaku menjadi orang kaya
Dulu ku susah sekarang Alhamdulillah
Bersyukurlah pada yang Maha Kuasa
Memberi.. ... memberi .. jalan untukmu semua

12 comments:

Kakzakie said...

Tegar bernasib baik sebab kebolehannya dapat dihidu dan diketahui mereka yg mahir.
Peraturan Allah kita tak tahu kan...

eMMe said...

Salam Eira, suka lagu ni... lagu ni 1st time dgr lagu ni bukan dari Tegar tapi dari my anak buah.. dia dok nyanyi.. saya dgr je la.. gelak2 je.. then stelah dgr sendiri dari Tegar, ohhh lagu ni la anakbuah nyanyi.. see!! budak lagi advance tau.. kite tak penah dgr lagi, dowg dah dgr dulu lagu tu... huhuhuhu.. tapi mmg rezeki Tegar, jadi artis.. moga sukses terus!

❤Kamsiah❤ said...

salam kenal..menjadi follower ke 100 kt sini

eira eixora said...

Betul tu kakak

eira eixora said...

saya pun dalam seminggu 2 ni baru perasan lagu ni. tp at first tak thu yang ni betul2 kisah hidup dia. 2 3 hari lepas tgk MHI baru tahu

Knor said...

ye jgn hina org sebarangan..rezeki Allah yg bg..

sedap suara si tegar ini ye..

eira eixora said...

salam kenal kembali. Tahniah! susah tu nak dapat no ke 100 =)

eira eixora said...

ha a kaknor memang sedap suara dia.

nohas said...

Salam ziarah..ramai kanak-kanak suka lagu ni..dolu, dolu, dolu...

rezeki, ajal maut, jodoh pertemuan adalah rahsia Allah SWT, semoga kita termasuk dlm golongan hambaNya yg sentiasa bersyukur dgn nikmatNya dan bersabar dgn ujianNya...

nurbijen said...

Insya Allah... moga kita sentiasa berada dalam kalangan org2 yg redha dan bersyukur

eira eixora said...

InsyaAllah

eira eixora said...

Aminnn..