Tuesday, September 24, 2013

Dhiya Amani..

Da lama tak buat entri pasal dhiya amani. Jadi, marilah kita tengok perkembangan dhiya sejak dari umur 1 tahun 4 bulan. Kenapa 1 tahun 4 bulan? Sebab mama baru tukar phone masa tu jadi untuk phone sekarang sampai situ je ada. InsyaAllah nanti kita buat entri dari dhiya amani lahir sampai satu tahun pula yerp. 


1 tahun 4 bulan
Suka sangat main kad isi minyak tu


1 tahun 5 bulan
tengah tunggu papa sembahyang dekat masjid 
jadi mama ngan dhiya berphotoshot jap


1 tahun 6 bulan
masa g jalan2 bukit tinggi
nak amik gambar dhiya ngan kuda tapi dia tak pandang depan pula


1 tahun 7 bulan
tersengih2. ini kat rumah kami.


1 tahun 8 bulan
cubaan mengambil gambar sendiri
ni pengaruh orang dewasa ni


1 tahun 9 bulan
tengah kusyuk tengok layang2


1 tahun 10 bulan
sudah pandai buat aksi ganas masa bermain kat taman


1 tahun 11 bulan
tengah takde mood nak main


2 tahun 
sudah pandai tidurkan baby mainan dia
siap bagi susu lagi


2 tahun 1 bulan
masa ikut mama g conference kat penang hari tu


2 tahun 2 bulan
sibuk nak pakai spek mama
masa g kenduri rumah sedara tok umi


2 tahun 3 bulan
main ipad menan ni sampai pecah


2 tahun 4 bulan
testing tudung baru beli untuk raya
tapi dia tak pakai pun sebab dia cakap gatal kat leher
pape je lah


2 tahun 5 bulan
sudah pandai posing sambil makan siput raya


2 tahun 6 bulan (sekarang)
makan aiskrim besar2 sorang2 tak nak bagi mama ngan papa makan pun
end up abes satu badan lencun ngan aiskrim nasib bawa baju spare
masa ni kat dataran merdeka
saje jalan-jalan

4 comments:

Kakzakie said...

Dah besar dah boleh ada adik untuk dijadikan teman berkawan dan bermain.

Knor said...

ha ah dah lama tak dgr kisahnya..makin comel..yg pakai tudung tu..alahai geram tgok..
pinjam tudung mama ye..

eira eixora said...

mungkin makin meriah rumah. macam suka juga tgk baby2 ni. insyaAllah tahun depan =)

eira eixora said...

tudung tu saya belikan untuk dia knor. tp dhiya cakap gatal pastu tak pakai dah.