Monday, June 16, 2014

Hari Isnin lepas kami ke Port Dickson



Entahlah lately, suka pantai. Teringat pantai kat Kerteh. Compare ngan PD pantai kerteh lagi best. Sebab kat sana ada banyak makanan best2. sebab tu lah dulu i wish i will stay at Kerteh. But, Allah know better. 

Hari tu masa kat PD makanan sangat lah tak memenuhi selera tekak. Entahlah, note to peniaga. Janganlah terlalu memikirkan nak untung semata. Air tembikai, rupa seperti air ais biasa je. Warna merah hilang entah ke mana, rasa lagi lah. Pencicah pulok cair lole orang kelate kata sampai hilang rasa pencicah tu. 

Saya rasa tak salah kalau kita buat sedap-sedap nanti orang akan ingat. Macam coconut shake klebang tu. Sume orang pun akan singgah kalau g Melaka. Siap beratur bagai lagi. 

Kenapa pergi hari isnin? Sebab husband saya kerja sekarang peliks sikit jadual dia. 

Isnin Selasa cuti, Rabu Kamis Jumaat kerja
Isnin Selasa Rabu kerja, Kamis Jumaat cuti

Jadi kita kenalah manfaatkan masa cuti dia untuk jalan-jalan walaupun hari orang tak g jalan-jalan. 


Dhiya Amani dah besar. Dah sangat bersedia nak jadi kakak. Berjaya pow mama & papa beli pelampung ngan bola hari tu. Pelampung ni RM10. Bola rata-rata jual RM10 tapi kami berjaya jumpa yang RM5. Jadi total lost untuk mainan RM15. 


Ini anak sepupu dhiya. Anak kepada anak sedara husband. Dhiya lahir-lahir je dah ramai anak sepupu. Rayyan sepatutnya panggil dhiya makcik. Bila dia besar nanti dia boleh pilih sendiri nak panggil apa =)

4 comments:

Nurzakiah Hanum said...

serenoknya

Knor said...

kami memerap kat rumah aje...jln2 dkt2 aje..

lia said...

pantai d pantai timur, bau nyer lebih masin & best compare PD ;)

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Akak dah lama tak gi pantai..
Memang Rasa terkilan kan eira bila org jual makanan ni ala kadar jer.. jgn lah fikir untung jer kan..