Thursday, October 30, 2014

Tenaga Pengajar Muda UiTM 2015 dibuka

Semalam ada kawan bagitahu pasal ni. Bila tengok syarat2 macam tak layak nak mohon. 

Kepada yang nak mohon boleh lah ke link ini 

Antara syarat2 nya mestilah:

1. Belum memulakan pengajian. Contoh, kalau nak apply untuk master belum sambung master lagi. Begitu juga PhD. Saya takleh nak apply. Nak apply PhD, master belum habis. Tak kan nak apply master lagi sekali kan? Kos yang ditawarkan macam menarik je. 

Skim TPM ni ialah UiTM akan taja pengajian kita di peringkat Master atau PhD. Sebagai balasannya kena berkhidmat dengan UiTM selama 7 tahun dan bersedia untuk dihantar ke mana-mana UiTM untuk berkhidmat. Rasanya ni syarat paling payah untuk orang fulfill. Tapi lain orang lain pendapat dan pandangan. Tak salah mencuba kan? 

Good luck kepada yang dah mencuba dan bakal mencuba. 

Tarikh tutup permohonan 3 November 2014. 

1 comment:

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
singgah pagi
sory x sempat nk komen anum bz hari ini