Monday, May 25, 2009

Miss my home oredi...

"Dalilaaa....hari tu baru cakap tak nak balik, tapi at last saya balik jugak. Seminggu lebih siap. Semalam baru balik UTp balik"

Besela baru2 balik ni homsick sket. Da final sem pun homsick jugak?? Tapi bila da lama2 kat sini. Da tak homsick da. Tapi saya hanya ada mungkin kurang 2 minggu saja lagi kat UTp sebelum meneruskan fasa hidup yang seterusnya.

Sebenarnya tak plan pun nak balik. Tapi bila 2 3 kali fikir, alang2 da kat KL baik balik rumah je.

Photobucket

Kat train station before g KL

Photobucket

Excited first time naik tren

Photobucket

Setengah jam kemudian..sowii =)

Photobucket

"Betul ke kalau pakai tudung bulat cani layak apply untuk jaga store je?",
tanya budak baju biru itu.


Then, sampai KL dalam kul 12. Makan2 and terus ke PWTC. Maaf gambar kat PWTC takde. Orang ramai tahap apa. Dalam kul 3 lebih atau 4 keluar dari PWTC ke KLCC dengan harapan nak tengok muvi. Tapi bila pergi tiket abes. Kemudian kami (aku, cik ruzille ngan cik vee) meredah hutan batu dari KLCC ke Time Square dengan berjalan kaki. Jalan tu da ingat2 lupa. Dekat tapi jauh. Hahaha!!

Then, dalam kul 7 g KL Sentral balik sebab tren ke Kelate kul 8.30 p.m. Pergi2, kul 8.00 tren da ade. Dengan harapan tak nak tido bukak lah novel syuk "seribu kali sayang", maaf syuk tak pulangkan lagi novel tu. Tapi tak sempat sampai Gemas da tertido da. Pastu sedar2 da sampai stesen Jerantut. Punyala lama tido sampai pakcik sebelah turun pun tak perasan, Tengok2 da ade orang lain kat sebelah.

Pastu tertido lagi, novel kat tangan tak gerak2 muka suratnya. Sedar2 da kat Gua Musang. YES!! da sampai Kelate. Tertido lagi dan sedar2 kurang 15 minit lagi nak sampai. Mujur tak terlepas. Sampai dalm kul 8 a.m kat stesen ketapi kuala krai. Campur tolak dalam 12 jam perjalanan. Gambar tak dapat diambil sebab masalah2 teknikal. Tudung da serabai. Muka comot semacam. Jangan tanya mandi ke tak. Tapi dalam tren ade toilet. Bolehla untuk melepas batuk di tangga.

Sampai2 je ummi terus ajak g rumah sedara kat Machang. Petang baru balik umah. Tengok2 dalam kete ada handbag dalam bag plastic. Pura2 tanya. Ahakz,,YES!! ummi belikan untuk aku. Thanks mie.

Photobucket

Ni la dia beg tu, sedondon ngan purse yang da lusuh itu.

Malam 20hb sambut birthday ummi. Bak belikan kek yang kiut miut ini. Lupa nak abeskan sebelum balik sini ritue. Tapi icing dia tak suke. Tebal gler.

Photobucket

Surprise!!

Photobucket

Bila da pasang lampu.

Happy birthday Ummi. Terima kasih atas sumenya. Semoga ummi tabah menghadapi dugaan dan cabaran hidup ini. Doakan kejayaan kami anak2 mu.

Photobucket

Esoknya g jenjalan ngan ummi n budak apis

Photobucket

Ummi belikan kasut ni. Thanks Mie..terharu2 =)

Photobucket

Durian..tak bape best

Ni tak ingat hari apa, bak belikan durian sebab aku mengidam nak makan durian. Tapi durian ni tak bape best sebab ni dari Thailand. Aku lagi suka durian yang original dari kampung. Isi dia tak lembik, tak keras dan warna dia kuning..Waaaa!! bestnya.

P/S: walaupun kat rumah aku takde internet nak update blog, tak coverage nak gayut aku tetap suka rumah aku. Sebabnya macam2 ade except yang dua benda tu lah. Tak sabarnya nak tunggu 2 minggu lagi.

P/S/S: Tapi yang menjadi kegusaran, cam mana nanti kalau kat rumah company yang nak panggil interview tetiba call. Coverage takde. Taknak la g duk rumah sedara. Mesti korang tak terpikir kan dengan teknologi yang serba canggih sekarang ni masih ade kampung yang takde coverage tel. Ye masih ade. Kampung aku la tuh. Celcom come on bila nak pasang pencawang ni. Da tak tahan da. Harap2 pilihan raya kecil yang bakal dijalankan nanti membawa sedikit perubahan. AMinn....

6 comments:

intan baizura said...

duriannnn..nampak menarek laaa..

dayla said...

anis, sy sebenarnye terkejut tgk intro awk kali ni.hahaha

sy br smpi utp pg td...aaa..nk duk umah lg.. :(

ruzille said...

gambo 3 dr atas:
setengah jam kemudian,kedua-dua gadis melihat pemandangan yg terik mungkin di luar.

ila ni said...

hahha anis, apakah kalau pakai tudung bulat layak jaga store?? hahah lucu3

.fatin nabila. said...

pkai tudung bulat jaga store?
org pakai tudung bulat pon leh jadi owner store pe, hehe.`
nway, nmpk mcm sedap durian.
taon nih, xdating2 lg ngn si durian tu, hee

eira eixora said...

mesti la menarik sebab nak bagi intan teruja melihatnya

samala, walaupun da nak abes tak saba2 jugak nak abes. Kan? kan?

yeke cik ruzille, sile perhatikan betul2 sudut pandangan mata dua gadis tersebut. hehe

to ila and fatin. time tu baru bangun tido. So, tudung dah jadi selebet. Gelembung sana sni. Tu tanya diorang ade ke orang nak hire keje.