Thursday, May 28, 2009

Pengaruh Ummi

Aku tahu, ummi memberi pengaruh yang besar dalam hidup aku. Ummi memang best. Sehinggakan apa2 je yang aku buat (biasanya bila kat rumah) aku akan tanya pendapat ummi. Masa kecik2 dulu even nak pakai baju mana pun tanya ummi dulu. Sebab tulah aku agak sentitif kalau ummi cakap baju yang aku pakai nampak cam orang tua ke. Kalau dah ummi cakap cam tu, memang baju tu aku tak pakai dah. Ade la selai dua je sebab mungkin dia da tak nak cakap takut nanti banyak lak baju yang aku tak pakai. Ngeh ngeh ngeh.

Ni pulak kejadian terbaru. Aku beria gler suke kat satu bag tu. Siap aim nak beli. Tapi tak terus beli. Ingat nak datang ngan ummi baru beli. Last2, biler g ngan ummi dia cakap. Dah2, tak payah beli beg camtu. Beli beg cam ni pulak.

So, untuk memudahkan imaginasi aku telah meng'google' beg2 yang dimaksudkan. Tapi contoh je ye bukan yang betul2 aku tengok tu.


Beg camnila yang aku suka, simple!

Ni beg yang ummi suke

AWAS! Handbag yang dipaprkan di atas mungkin tidak sesuai dengan bajet aku yang ciput ini. Just for display only =P

Tapi disebabkan pada hari tu aku tak bape suke beg yang ummi suke tu + aku baru dapat handbag baru. So, aku pun tak jadi beli. Pastu biler fikir2 balik. Betul la beg yang ummi suke tu aku pun suke jugak sebenarnya. Hahahhaa..banyak gler sukenya. Ontah!

2 comments:

.fatin nabila. said...

boleh jgk pakai beg style yg ur ummi suka.
just kena sesuaikan dgn tmpt shj.
ala, asalkan dpt beli handbag baru, oke pe, :)

eira eixora said...

hehe, dua2 pun cantik kan sebenarnya