Thursday, October 11, 2012

Rumah & Impian

Selagi saya tak dapat rumah yang di idam-idamkan selagi itu lah saya boleh berimpian kan nak rumah yang macam mana. selagi boleh ubah selagi tu ubah sebab it is not in realiti. It is only in my dream. kalau kat depan mata nak ubah itu ini mahu ribu riban kan? hehe! untuk memudahkan proses imaginasi meh kita tengok gambar2 di bawah. saya sudah jelma kan impian saya ini ke bentuk gambarajah supaya senang kalian semua untuk turut berangan bersama saya =)



Pandangan dari depan lebih kurang macam ini.
Ciri-ciri rumah idaman:
1. Setingkat
2. Ada halaman sendiri
3. Berpagar dan berpintu pagar.


Yang penting dinding nya macam ni. 
Nak corak2 sebegini


Dalam rumah pula tak nak hiasan yang heavy, nak light2 je. 
Yang macam ni pun dah cukup. Kalau masa tu masih ada anak kecik kena consider sofa warna lain =P
cantikkan kombinasi light green ngan putih?


Ini pula dapur. soft color. nampak lembut aje kan. hehehe!


ini bilik tidur anak dara saya. tu pun kalau dia feeling sangat gegirl dan setuju ngan konsep ni.

okeylah enough of dreaming. kena berusaha keras cari duit untuk melangsaikan mimpi-mimpi indah yang masih tertonggak =P

all pictures source: google


5 comments:

Kakzakie said...

Tanpa misi susah nak capai impian, so kena berangan/bercita-cita apa yg kita kehendaki. kakak percaya eira boleh dapat sebab perjalanan masih panjang lagi..

Knor said...

salam berkenalan juga..dah follow.

dah ada rmh..tapi bila anak2 dah besar2 rasa sempit aje rumah..tetap bersyukur dgn apa yg ada..lagi pun..tak sanggup berhutang..

eira eixora said...

Kakak, betul2.. hehe impian dan berusaha untuk dapatkan, InsyaAllah in less than 5 years. nak sgt merasa ada umah sendiri

terima kasih knor, saya pun dah follow blog akak. alhamdullillah bila da ada umah sendiri boleh nk deco macam2 kn.

Nuwairani Ismail said...

kak nani pun suka design dinding rumah mcm tu. sebenarnya terigin sgt nak deco rumah ala2 english gitu

eira eixora said...

hehe. saya tengok umah gtu mahal sikit. saya suka modern kot untuk deco. tp beli jugak pinggan mangkuk corak english