Friday, January 25, 2013

Breakfast like a king...

Orang cakap, kalau breakfast kena like a king. lunch like a prince. dinner like a pauper. tapi saya masa breakfast lah paling tak selera nak makan berat. sekadar roti, biskut atau kuih. itu je yang bestnya. tak pun kadang2 minum air masak je. sangat lah tak king nya. tapi nak buat cam mana. 

dan masa paling selera pula masa dinner. huhuhu! sangat salah itu habit. pagi makan sikit. malam makan banyak. 

kat bawah ni gambar nasi goreng sotong masa lunch semalam. first time juga buat. sebab saja nak try. makan kat kedai sedap. saya buat tak berapa nak ummphhh. need improvement =P


3 comments:

Knor said...

kak pun selalu pg2 mkn biskut aje..nak goreng apa2 pun tak sempat walau bgun seawl pagi..bila dah mkn berat nti tak ada mood pula nak masak lunch..

suka juga goreng nasi ltk sotong..nampk sedap aje tu..

Kakzakie said...

Ada kemahuan itu yg penting Eira. Sedaplah tu - kalau diluar yg banyak MSG so jgn samakan.

eira eixora said...

Knor, betul2 saya pula suka bangun lambat kalau cuti. jadi. breakfast kul 11, lunch pula kul 3..
habis terabur jadual

betul kakak, mesti diorang guna bnyak MSG. sy masak kadang2 lupa nak letak