Wednesday, January 9, 2013

Kalau orang makan sedap, tak semestinya kita makan pun sedap

Dah tua2 ni selera sangat tak mengizinkan. sikap memilih terhadap makanan menjadi2. lagi teruk compare ngan masa pregnant dulu. sekarang kalau rasa tak sedap tekak terus takleh telan. sedangkan dulu2 sayalah yang paling tak memilih kalau bab makan. asal ada je makan. 

pernah satu kali kami (saya ngan husband) ke kedai makan yang dikatakan famous di sg besi ni. tetapi langsung tak selera nak makan. terus pastu tak g dah. nasib husband pun punyai selera yang sama. 

then dua tiga hari lepas kami balik kg. asyik makan masakan ummi je. sedap. masakan mak adalah yang terbaik. comparelah ngn sapa2 pun masakan mak jugak yang menjadi pilihan hati. tapi sekarang dah kat KL. huhuhu. homesick betul. how i wish untuk belajar, bekerja dan menjalani kehidupan di hometown. 

nanti tak payahlah balik kg sebab dah memang duk kat kg. yerp KL ada segala2nya tapi semua itu ternyata jarang membuatkan saya gembira. kalau bukan sebab kerja dan belajar kat sini. mahu je stay kat kg lamaaaaa lagi, huhuhuhu!

2 comments:

Knor said...

mmg terbaiklah masakan mak2 ni..
di kmpung tggl sekejap2 ok je..lama2 pun bosan juga..kak tak ada kmpung..tumpang kampung org tu adalah..

eira eixora said...

yeke kak nor. akak memang asal KL ke?