Tuesday, September 9, 2014

Baru tahu: Follower dan bloglist

Saya ni memang jakun dan lambat sikit dalam bab2 yang kena explore ni. Jadi baru beberapa minggu lepas baru tahu yang kita boleh lumpsump letak blog yang kita follow sebagai bloglist kita. Kalau dulu asyik key in satu-satu list blog. Dan adalah blog yang tercicir dan tak tersenarai. 

Mungkin saya je yang belum tahu lagi. Tapi takpelah. Kata orang sharing is caring. Kepada yang belum tahu boleh lah follow step ni k. 

Langkah pertama seperti biasa pergi kat design > layout > add a gadget 


Nanti dia akan keluar senarai ni kan. Tekan Blog List


Klik Add a blog to your list


Taraaaa, dia akan keluar dua pilihan. Satu add by URL dan satu lagi blog I`m following. Jadi untuk senang, mudah, cepat dan tangkas boleh klik blog i`m following.

Kalau tak sesia je kita follow ramai orang tapi miss update diorang kan. Dengan cara ni kita tak payah lah lagi masukkan url satu-satu macam .,,,


Kalau kita klik pilihan ni. Nanti ada blog yang kita tercicir nak paste url kat sini. Okeylah selamat mencuba. Semoga bermanfaat. 



9 comments:

nurbijen said...

Nice sharing :)

Knor said...

Ha ah gitulh mudah jer..

Nk kna kms kini juga blog list knor..ada yg mkn thun tk di updatenya blog...dh berenti berblog kut..kena remove lh tu...

p/s kt uitm shah alam eira

LYAfrina said...

owh..bru tahu jugak
tq for sharing

inazamri said...

tq for info.akak pun x explore sgt benda2 ni so jakun gak sbb baru tau hari ni hehehhe

Nafira usof said...

heheheh.. blogspot nih memang kena selalu godek2 baru tahu function2 baru dia.. hehehe

Petak Bunga said...

tak lengkap lagi step tu.. x masuk blog list kita..ahahhaa

Vee Sandi said...

kena kenal pasti follower yg betul2 peramah ... x larat nak letak semua .

Abe Kie said...

terima kasih sbb memasukkan blog abe kie ke dlm blog list adik...

eira eixora said...

eh dah masuk kan petak bunga.

sama2 abe kie

sama2 kak ina