Tuesday, September 16, 2014

Planetarium Negara

Seperti biasa lawatan sambil belajar dhiya amani adalah sangat ilmiah. Kali ini kita ke Planetarium Negara pula. Planetarium ni terletak tak jauh dari Masjid Negara dan sejalan dengan Taman Burung KL. Lain kali nak g Taman Burung pula. Bolehkan papa? =P

Fees adalah percuma untuk ruang pameran. Cumanya kalau nak tengok show (lebih kurang macam wayang cumanya screen dia bentuk kubah bukan flat screen) kena bayar rm6 untuk dewasa dan rm4 untuk kanak-kanak. At least dapatlah juga pengetahuan sikit-sikit bila ke sini kan. 

Jom layan gambar. 

Wajib amik gambar kat sini sebagai bukti memang ke planetarium


Belajar apa tu?

Khusyuknya..


Letak satu gambar mama di Menara Tinjau
Menunggu show dimulakan..



1 comment:

Knor said...

bestkan..mcm2 ada teruja anak2..
boleh belajar banyak perkara kat sana..