Wednesday, October 23, 2013

Antara Nuffnang dan ping busuk

Seperti ramai sedia maklum untuk jadi ahli yang dipanggil Glitterati dekat nuffnang tak boleh ada iklan lain kat blog selain nuffnang je. Contoh macam google adsense ke apa memang tak boleh. 

Jadi biasanya sejak dulu pun saya cek memang saya Glitterati kat nuffnang tu. Walaupun dapat tak masyuk sangat tapi boleh lah daripada takde. Nak dijadikan cerita hari tu log in nuffnang tengok2 sudah Non-Glitterati. Eh kenapa ni ek? Ada buat iklan lain ke apa. 

Pastu pop teringat yang hari tu g gatal tangan letak link ping busuk kat blog ni. Mungkin sebab tu kot sudah tak Glitterati. Antara Nuffnang ngan Ping Busuk jadi saya memilih Nuffnang. Maka link Ping Busuk telah ditiadakan dari blog ni. 

Hari ni cek2 saya dah Glitterati balik. Bila baca2 pasal Glitterati ni dia kata automatik detect link2 yang pelik2 ni. Mungkin link ping busuk ngan Nuffnang tak geng kot =)

Pernah tak u olls alami benda2 macam ni? =)

10 comments:

nohas said...

tak pernah letak link 'ping busuk'..nuff taknak kawan2 kot..

Kakzakie said...

Kira macam jeleslah agaknya ye Eira.. tak boleh sama-sama ada. Kakak tak tahu..

ZazaMyMoon said...

maksud eira link ping busuk tu mcm shout box ke?? atau ada link lain? Zaza baru je tukar shout box cbox kepada shout busuk tp skrg masih Glitterati kt nuff

Kesuma Angsana said...

ping busuk x leh yer... x tau pulak KA

Knor said...

tak ngam la tu...nama pun pink busuk

Mizz ErMa said...

hm, sy pon penah jgk jd mcm nie tp xpenah pon letak link ping busuk tu..rasanya juz update iklan nuffnang jgk..sensitif betul glitterati tu kan..hihi

eira eixora said...

zaza. hari tu saya letak link kecik je. tapi entah macam mana nuffnang leh detect.

LadyBird said...

ledi pun x glihati dh.. xth ape sbnye.. :(

ct shah said...

x penah letak iklan lain even dpt tak masyuk pon.hehehe

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

dah dekat 3 bulan letak ping busuk di blog dunia kecil.. tapi setakat ni alhamdulillah status glitterati nuff masih ada dan alhamdulillah masih terima cpuv baru..