Sunday, April 29, 2012

roti jala



salam semua. hari tu saya tertengok masakan kak nani lalu terliur untuk mencuba membuatnya. ini pertama kali saya betul buat2. masa raya tahun lepas kat umah mertua saya tolong masakkan atas api je yang kakak2 ipar da siap bancuhkan. 

tak sangka pulak hari ni saya berjaya buat. insyaAllah anda juga boleh buat sebab senaaaangggg je sebenarnya nak buat. resepi saya amik kat blog kak nani. kalu nak resepi boleh amik kat sana ye. tapi roti jala saya tak sehebat dan secantik kak nani. hahaha! nasib baik menjadi je. 

roti jala ni saya makan ngan kuah kari daging yang saya masak semalam. simpan sikit kuah sebab nak try roti jala dulu sebelum betul2 buat nanti kari yang sebetulnya mahu makan ngan roti jala. paham ke tak apa yang saya tulis ni. hopefully anda sume faham yerp =)

2 comments:

Nuwairani Ismail said...

pergh! betul2 anis buat ni. tahniah2! pasni boleh buat di rumah mertua pulak ye. heheh

eira eixora said...

insyaAllah kak nani. tapi tahun ni first raya kat umah mak saya. mungkin tahun depan =)