Saturday, December 15, 2012

Read english novel

Ini adalah benda yang saya tak pernah buat sejak kecik until today. Dan ini adalah sebab utama kenapa saya tak reti2 english sampai sekarang. Sebenarnya banyak kali juga saya beli english novel tapi end up sy tak baca pun dan buku tu pun hilang entah kemana. mungkin sikap ini tidak dipupuk sejak kecik kot. lagi pula masa sy kecik mana ada kawan2 duk baca buku english. hahaha. ini mentaliti orang melayu sendiri tak pandai salahkan orang lain. dush dush dush. 

oke sekarang saya macam sudah insaf. saya mahu baca english novel walaupun sebiji. hari tu gigih ajak suami g pesta buku tu. big bad woft if i am not mistaken. saya pergi ke area english novel end up tak beli pape. sebab saya tak tahu apa2 tentang english novel. yang mana orang selalu follow yang mana senang nak paham jalan ceritanya. yang mana itu yang mana ini. 

for ur info. memang kawan saya yang suka baca english novel ni english diorang memang power. cara tulis, cara cakap. i want to be one of them. 

pss..sape yang nak pergi BBW tu sy nak pesan novel sebijik. or sape2 yang sudi bagi pinjam novel dia. hopefully ini adalah satu permulaan yang baik. No comments: