Tuesday, November 19, 2013

28 days and counting

Sebenarnya sekarang husband takde kat umah, dia kene g kursus sebulan. husband saya kerjanya tentera. Kalau ikutkan dia dengan tentera2 lain dia oke sikit lah. jaaaarang2 sekali baru kena g kursus. kalau tentera lain saya ni nak klasifikasi diorang ni askar melayu ke tentera ni ke tentera tu ke tak reti sangat. hehe! tapi tahu lah ada yang kena masuk utan. ada yang kena g sabah. ada yang kena g lubnan. ada yang kena g mana2.  

tahun lepas dia dah pernah kena kursus selama 6 bulan. tapi yang tu tak terasa sangat sebab dia boleh balik hari. macam keeeejap je 6 bulan tu. kali ni dia takleh balik sebab course sampai kul 3 pagi pun ada. sehari bercakap sekali je kat phone. masa dia sibuk saya free, masa saya free dia sibuk. 

maka dari petang ke malam melayan dhiya amanilah kerjanya. tapi sekarang dhiya amani dah tidur. mama pun tangkap jiwanglah sorang2. orang kata kalau duk jauh baru lah rindu kan? keluar abes kebaikkan yang dia buat selama ni. kalau dia ada asyik gaduh je (read: gaduh2 manja...haha!). sebenarnya dia suka menyakat. kalau dia tak sakat saya dia sakat dhiya amani. dhiya amani pula jenis senang nanges. maka tak tenteram betul rumah ni. mama pula cintakan keamanan kononya. taaaapi sekarang terlebih aaaaman pula. 

dalam hati mengharap dia balik buat surprise. wakaka! tapi tak lah kot. dia sibuuuukk. nak call pun tak sempat. apatah lagi nak balik. sebulan tu sekejap je anis. 

oh dia kursus kat KL ni juga. tak jauh pun. dekat je. !! harapan saya semoga sebulan ini berlalu dengan jayanya. bertabahlah!







6 comments:

nohas said...

mungkin ada off day, nanti balik buat surprise,...stay safe & healthy..

adrianna syaz said...

Bleh sya bagi cupcake askar jgk ni.. :)

lia said...

faham perasaan selalu d tinggalkan sbb kerja... biler mata x bleh tido, mula la jiwa kacau hu3

ZazaMyMoon said...

heeee rindu2an lah sekejap :))

Nafira usof said...

sebulan memang tak balik ke?
huhuhuhu.. itu lah pengorbanan isteri kepada tentera kan~
sangat kagum!

Kakzakie said...

Tak apalah nanti bila balik rasanya lain tau... airmata pun gugur dengan bibir tersenyumm. Masa itu manissss sangat:)