Monday, November 25, 2013

Sebenarnya kami balik kg

Huhuhu!. memang last minute planning. kami (me & dhiya amani) naik bas rabu malam. beli tiket pun on da spot. nasib baik en suami bagi balik. dan nasib baik juga dhiya amani baiikk je naik bas. 

sebenarnya ni kali ke2 bawa dhiya balik kg ngan bas. ini kes papa kena keje dan mama mengediks nak balik kebetulan kawan kawen boleh lah pergi masa alang2 balik. 

bila balik kg terubat sikit lah duka laranya sebab ada family besar di kampung. kebetulan adik2 sume balik. saya ada 4 orang je adik beradik. kalau belah husband 4 tu belum sampai separuh lagi sebab adik beradik dia sume 9. 

dan yang palingggg tak leh terima masa balik kg ada timbang berat 65kg sudahhhh. di mana silapnya? tak silap mana2 sebenarnya cuma makan je banyak. sapa suh makan banyak. plan diet macam2. beli diari diet lah. beli shake n take lah, beli shaklee lah kalau takde disiplin memang tak kemana. tak tahu lah bila nak berusaha bersungguh2 ni. dan semestinya takleh cecah 70kg kalau tak confirm gemuk gedempol. 

6 comments:

ZazaMyMoon said...

sesekali balik kg naik bas best jg kan.. rasa mcm perantau pulak hehehe

adrianna syaz said...

Sya sllu je g mna2 nek bas..tp rasa pnat la plak nek bas..huhu..nk kna berdiet ni..sya pun dah tmbh kilo ni..hehe

Knor said...

Jumpa sesekali, n berkumpul tntu sgt best..kn...kalau anak seorang masih boleh naik bas lg ..ramai2 pening juga...tambah yg lasak2...

Nafira usof said...

Zura tak pernah naik bas dengan anak2 jer. Rasanye sejak dh kawen baru 2 kali kot naik bas. hehehe

Sura Mohd said...

Time balik kg memang semua pulun..takde diet2 dah..hehehe..kaksura pun sekarang berat dah bertambah-tambah..huhuhu

LYAfrina said...

dah lama benor x naik bas ni...
ni mesti masakan kat kg best2.. tu y bselera.. cuba google teknik tiupan straw utk kurus kay u-tube.. mmg kwn lya ade cuba buat... y tu kt leh wak time2 buat kerja kat ofis.. x mganganggu..tp hasilnya insyallahsiperb.cuma kna ada kyakinan n rajin.